FOTO: Nedjeljnim kolažnim programom završeni Dani Kotoribe

U nedjelju, 20. rujna bio je posljednji dan obilježavanja Dana općine Kotoriba koji je bio vrlo sadržajan. Sve je počelo svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi koje je predvodio vlč. Pavao Markač.

U popodnevnim satima ispod velikog šatora Općina Kotoriba pripremila je zanimljiv kulturno zabavni program u kojem je uživao veliki broj Kotoripčana, ali i njihovih gostiju koji su stigli na proštenje. Svoj prvi nastup imali su mladi članovi Limene glazbe Općine Kotoriba koje vodi Stjepan Taradi Utek.

>>> Velika fotogalerija: Dani Kotoribe (Subota i nedjelja, 19. i 20.9.2015.)

Svojim nastupom sve su oduševili posebice ako se zna da su instrumnte, koje im je kupila Općina Kotoriba, u ruke prvi put primili početkom ove godine. Članove Limene glazbe predstavio je predsjednik Vinko Horvat i naglasio kako se dugogodišnja želja napokon ostvarila pa mu je bio gušt uz pratnju Limene glazbe otpjevati pjesmu V Kotoribi cug mašina fučnula.

Splitskim plesovima, koreografijom Moje Turopolje i Gajdaškom rapsodijom predstavili su se gosti iz KUD-a Gradići iz Gradića. Nastupili su folkloraši i tamburaši KUD-a Kotoriba i Kotoripske mažoretkinje. Načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki najboljima u Općinskim igrama bez granica i akciji Kotoriba – međimurski cvjetnjak tom su prilikom uručili priznanja.

Prvo mjesto u igrama osvojila je ekipa DVD-a Kotoriba ispred MNK Kluba 75 i Društva žena Kotoriba. Najljepšu okućnicu ima Ljiljana Mikulan, priznanje za najljepši balkon primila je Ivanka Virgej, dok Dragica Varga ima najljepši prozor.

U zgradi Staroga farofa mještani su mogli razgledati izložbu povodom Međunarodne godine svjetlosti, a u školskom holu izložbe rukotvorina Društva žena i slika Viktorije Balog Mikec, varaždinske slikarice kotoripskih korijena, imena Pjesme moje majke. Svoje marke predstavio je filatelist Franjo Šajn. Druženje je nastavljeno uz glazbeni sastav Pisofkejk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije