KUU Sveti Martin na Vinkovačkim jesenima predstavio Međimurje

>> KUU Sveti Martin na Vinkovačkim jesenima predstavio Međimurje

Ponosni, sretni i zadovoljni s Dječjih vinkovačkih jeseni, održanih minulog vikenda, vratili su se članovi Dječjeg folkolora i tamburaška skupina KUU Sveti Martin iz Svetog Martina na Muri, koji su u Vinkovcima predstavljali Međimursku županiju. Njih sedamdesetak, predvođenih svojim predsjednikom profesorom Draženom Crnčecom, odlično su publici predstavili međimurske pjesme, plesove i nošnje te su tako bili vrlo zapaženi među 3500 vršnjaka iz 64 dječje skupine iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Svetomartinske folkloraše i tamburaše, kao i njihovu pratnju, posebno se dojmilo sudjelovanje u Svečanom mimohodu vinkovačkim ulicama, te nastupi na otvorenom pred mnogobrojnim gledateljstvom.

– Svojom savjesnošću, strpljivim odnosom prema svim zadacima, te nadasve pristojnim ponašanjem u pravom smo svijetlu predstavili Međimursku županiju, Međimurje i naš Sveti Martin na Muri. Susreli smo mnoge stare i stekli nove prijatelje, koje smo i pozvali da u nekoj prigodi budu naši dragi gosti, kao što smo mi bili KUD-u “Mijat Stojanović” iz Babine Grede, naglašava predsjednik udruge profesor Dražen Crnčec.

Ogroman doprinos uspješnom putovanju i sudjelovanju na ovoj prestižnoj priredbi uz one koji su nastupili dali su njihovi voditelji Valentina Bogdan, Stjepan Horvat i Mario Goričanec, Općina Sveti Martin na Muru, Školska zadruga “Tinček” te posebice djeca roditelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije