KUD Donji Vidovec predstavljao Međimurje na Vinkovačkim jesenima

Folklorna skupina KUD-a Donji Vidovec ove je godine predstavljala Međimursku županiju na 48. Vinkovačkim jesenima koje su održane 14. i 15. rujna. Izvornim pjesmama i plesovima svoga kraja, prvi dan društvo je nastupalo na Državnoj smotra folklora na glavnoj pozornici Vinkovačkih jeseni, a drugi dan u svečanom mimohodu ulicama grada.

Kao završetak mimohoda, plesalo se najveće šokačko kolo na svijetu. Za ovu manifestaciju plesače je pripremila Gordana Žemlić, prof. a tamburaše Nikola Matulin, prof. KUD domaćin bio im je KUD “Dukati” iz Svinjarevca. Nakon zajedničkog ručka i druženja uz pjesmu i ples, kao zahvalu  za ugodno gostoprimstvo domaćini su pozvani u Donji Vidovec.

Članovi KUD-a su se vratili kući zadovoljni svojim nastupom, sa sklopljenim novim prijateljstvima, te sretni što su, nakon 2010. godine, imali prilike još jednom sudjelovati na Vinkovačkim jesenima.

Mlađa skupina plesača (od prvog do osmog razreda) i folkoraša KUD-a također će predstavljati Međimursku županiju na 11. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini 12. listopada 2103. Plesače je uvježbala Monika Cenko, a tamburaše Nikola Matulin. Predstavit će se kolima: Vu toj Turskoj zemlji, Žena ide nagosti, Tuljipan črljeni, Sinokoše tam pri gaju i Igrajte nam japa koje će izvesti 20 plesača i 11 tamburaša spomenutog uzrasta. 

U društvu su ponosni na svoje uspjehe, posebice što mogu predstavljati županiju na dvije velike i značajne manifestacije u hrvatskom folkloru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije