Sportska sekcija Strele Udruge slijepih Međimurske županije

>> Sportska sekcija Strele Udruge slijepih Međimurske županije

Članovi Udruge slijepih Međimurske županije koji su aktivni članovi Sportske sekcije udruge, pokazuju upornost te snagu volje, a svojim naporima koje ulažu u tjedne treninge postižu rezultate u natjecanjima u pikadu diljem Republike Hrvatske.

Sudjelovanjem na nacionalnim natjecanjima Sportska sekcija predstavlja Udrugu slijepih Međimurske županije, promiče integraciju slijepih osoba, te se indirektno zalaže za prava svih osoba s invaliditetom i doprinosi senzibilizaciji javnosti o slijepim osobama i drugim osobama s invaliditetom.

Prisutnost na natjecanjima utječe na povećanje kvalitetne integracije članova Udruge u zajednicu. Sportska sekcija Udruge sudjeluje na natjecanjima nacionalne lige (1. lige). Članovi – sportaši aktivno sudjeluju u sportskim natjecanjima te im se na taj način povećava mogućnost uključenosti u aktivan i kvalitetan život bez obzira na njihov invaliditet.

Članovi Sportske sekcije Udruge slijepih Međimurske županije održavaju redovne treninge kako ne bi opala kvaliteta dosad postignutog, odnosno, kako bi se kvaliteta izvedbe povećala te doprinijela novim uspjesima.

Krajnji ishod uključivanja u sportske aktivnosti je kvalitetnija integracija članova u zajednicu. Slijepe osobe imaju sužen prostor za svoje sportske aktivnosti, a natjecanja u govornom elektroničkom pikadu su jedna od aktivnosti u tom suženom prostoru koja je u populaciji slijepih najmasovnija.

Izoliranost, slaba orijentacija u prostoru te kvaliteta tjelesnog i duševnog zdravlja slijepih osoba znatno je umanjena zbog nedostatka aktivnosti, a kroz provedbe aktivnosti sporta, članovi Udruge bave se s aktivnostima koje su među slijepim osobama jedan od najraširenijih oblika rekreacije. Činjenica da su slijepe osobe jako ograničene s izborom aktivnosti, aktivnost govornog elektroničkog pikada svrstava u jedan od najprihvatljivijih načina rekreacije te slijepim osobama omogućava više različitih igara i tako pomaže u ostvarivanju osnovnih potreba druženja, izvlačenja iz izoliranosti, poboljšanju psihofizičkih sposobnosti te poboljšanju snalaženja u prostoru.

Ove aktivnosti provode se kao dio programa “Strele & Rože” – rehabilitacijsko-sportsko-rekreativne aktivnosti sportske sekcije i sekcije žena koje sufinancira Grad Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije