Hrvatski pobjednik burn Residency natjecanja nastupa u Podroomu

Nije puno prošlo od njegove pobjede na hrvatskom burn Residency natjecanju, a uskoro ga uživo može slušati i čakovečka publika.

Tomislav Brusač aka Tom Bug je karizmatični house DJ, producent i party-organizator koji već 13 godina svojim klupskim programom House Fusion puni plesne podije diljem Hrvatske i regije.

Kao službeni izaslanik hrvatskog burn Residency programa Tomislav je ovo ljeto proveo na Ibizi gdje je, osim svakodnevnih svirki u najboljim tamošnjim klubovima, pozorno slušao predavanja Carla Coxa i njegova tima. On je, naime, globalnim finalistima na dvotjednom boot-campu prenosio svoje znanje i iskustva koja će im zasigurno pomoći u budućem poslu.

Da ima karizmu i šansu za daljnji uspjeh u globalnoj konkurenciji publika će moći vidjeti već ove subote 12. rujna u čakovečkom klubu Podroom. U nastavku možete pročitati kratki intervju.

Kad i zašto si odlučio postati DJ?

– Ne mogu reći da sam samo jedan dan to odlučio.:) Od tinejdžerskih dana sam počeo pratiti elektronsku komercijalnu glazbu koja je tada bila popularna, logično, uslijedili su i izlasci na “partije”. Prvo sam se upoznao sa Tranceom i Technom, a tek kasnije me počeo zanimati House. Mislim da je to normalno, kad si mlađi prvo voliš ono komercijalno ili dostupnije. Uz to, moj brat Andrija i kolega Antonio (Grooveline) već su se bavili DJ-ingom i puštali po tulumima i barovima, pa sam nekako i ja uz njih počeo miksati.

Biti kvalitetan DJ nije jednostavna stvar. Komunikacija s publikom, prava selekcija mixeva i energičan nastup, što misliš da je presudno?

– Stvari su daleko jednostavnije ako imaš publiku koja ili prati mjuzu kakvu puštaš ili generalno prati tebe. Takvi tulumi su najbolji, jer je komunikacija o kojoj pričaš tu onda nevjerojatna. Dobar mix dvije pjesme sam po sebi ne čini preveliku razliku. Ali ako je već sama zabava euforična i napraviš odličan tehnički mix uz pjesme koje si savršeno odgovaraju onda je to samo plus i obično čini čuda. Kad bi svaki nastup bio takav…ah …:).

Mislim da publika mora biti spremna i za zabavu i da čuje nešto novo. Ako su spremni na to, šanse da ih dj vrhunski zabavi onda su enormne.

Kako bi opisao svoj stil glazbe?

– Najjednostavnije rečeno, House. Danas ima previše podstilova, pop i dance glazba se nazivaju deep house, žanrovi se spajaju u nešto treće. Mislim da se nema više smisla baviti nazivima. 🙂

Što misliš o elektronskoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj?

– Trenutno nam nedostaje dovoljno jakih medija i eksponiranosti da bi se digli na veću razinu. Radio, Tv, i popularni portali ne pridaju previše pažnje klupskoj glazbi osim ako se ne radi o nekom velikom gostujućem EDM dj-u ili neke vijesti vezano za neko veliko ime, koje ionako već svi znaju.

Ne želim reći da mediji moraju podržavati i pratiti underground, ali bilo bi lijepo kad bi dj-i sami našli način da se bave radijom, jer to je ipak najjači medij za glazbu. Što se Techno scene tiče, ona je postojana i rekao bih u porastu, a House stoji na mjestu.

Zašto prijava na burn Residency? Imaš li iskustva sa sličnim DJ natjecanjima?

– Zašto ne? Najveće dj natjecanje na svijetu na polju elektronike s odličnim programom, konceptom i na kraju vrhunskom nagradom. Još jednu pobjedu sam odnio na natjecanju traxsource.com stranice, vrlo popularnog web shopa za house i srodnu glazbu i to 2006. godine. Bio je to dj mix competition za korisnike traxsource-a iz čitavog svijeta. Super iskustvo, moj prvi “feature” na nekoj bitnoj stranici, prvi radio intervju na engleskom i još puno toga :).

Kakvu glazbu može očekivati čakovečka publika?

– U setu će biti svega od soulful i deep house-a do pupmajućih tech house i mainstream house zvukova, preko nu disca, old school house-a, starog disca i boogie-a, publiku očekuje vrhunska zabava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije