Vlada će sufinancirati prijevoz svih srednjoškolaca

Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj telefonskoj sjednici donijela je Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan – prosinac 2015. godine. Tom Odlukom Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nastavit će s programom prijevoza učenika srednjih škola, javlja ferata.hr.

Pravo na sufinanciranje 75 posto troškova međumjesnog javnog prijevoza, sukladno zadanim limitima, kao i u prethodnom razdoblju, ostvarivat će učenici koji su u školskoj godini 2015./2016. upisali i redovito pohađaju srednju školu, koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od mjesta prebivališta, odnosno boravišta do mjesta škole iznosi više od 5 kilometara. U ostatku cijene mjesečne učeničke karte, mogu sudjelovati jedinice područne (regionalne) samouprave, prijevoznik i roditelj.

Pravo na sufinanciranje/financiranje imaju i učenici koji pohađaju programe čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi te drugim strukovnim programima sa stručnom praksom.

Učenicima koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje financirat će se 100 posto cijene mjesečne karte.

Srednjoškolci s područja Međimurske županije, kojima udaljenost od mjesta prebivališta, odnosno boravišta do mjesta škole iznosi više od 5 kilometara, imat će besplatan prijevoz jer 25 posto iznosa pokriva Međimurska županija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije