FOTO: Čak 50 ekipa na vatrogasnom natjecanju u Čakovcu

>> FOTO: 50 ekipa na vatrogasnom natjecanju u Čakovcu, tko su bili najbolji?

U subotu 5. rujna 2015. VZG Čakovca bila je domaćin kup natjecanja VZG, a ujedno i domaćin posljednjeg IV. kola KUP natjecanja HVZ-a u kategoriji mladeži i podmlatka. U odličnim uvjetima, na besprijekorno pripremljenom terenu SRC Mladost iz Čakovca ukupno je nastupilo 50 ekipa u kategorijama mladeži i podmlatka muški i žene.

Kategorija podmlatka

U kategoriji podmladak izvodile su se dvije vježbe prema pravilniku HVZ-a, a bolja se bodovala za ukupni poredak. U ovoj kategoriji nije bilo štafetne utrke. U kategoriji žene nastupilo je ukupno 5 ekipa, a DVD Domašinec je bio najprisebniji i najspretniji osvojivši prvo mjesto sa ukupno osvojenih 483,18 bodova. Do njih su bili na 2. mjestu DVD Gornji Vidovec te na 3. mjestu DVD Zasadbreg.

U muškoj kategoriji ukupno je nastupilo 15 ekipa, te je i samim time konkurencija bila vrlo velika i jaka, što i pokazuju sami rezultati. Prvo mjesto je osvojila ekipa DVD-a Kuršanec 1 sa ukupno 483,75 bodova, drugo DVD Šenkovec i treće DVD Sveti Križ.

Kategorija mladeži

U kategoriji mladeži izvodila se jedna vježba sa štafetnom utrkom prema pravilniku HVZ-a. Ova kategorija se bodovala i za ukupni poredak kup natjecanja HVZ-a. Da bi se plasiralo na poredak kupa HVZ-a trebalo je nastupiti na najmanje 3 natjecanja od 4 u različitim gradovima Hrvatske, a pobjednik će se proglasiti na jednoj od sjednica HVZ-a.

Krenimo na kategoriju žene gdje je nastupilo 14 ekipa, a iz Međimurja 8 ekipa. Bez iznenađenja ekipa DVD-a Bedekovčina je osvojila 1. mjesto sa 1050,95 bodova. Ista ekipa je pred dva mjeseca nastupila i na Olimpijadi gdje su predstavljali Hrvatsku, stoga niti ne čudi da su napravile ovako dobar rezultat. Drugo mjesto je pripalo ekipi DVD-a Nuštar i treće su bile domaće djevojke iz DVD-a Palinovec sa 1042,22 boda.

Kategorija mladež muški privukla je 16 ekipa, a samo 5 iz Međimurja. Također kao i kod žena izvodila se jedna vježba i štafetna utrka. Usprkos malom broju prijavljenih ekipa iz Međimurja, svijetli obraz su bili dečki iz DVD-a Gardinovec koji su na fenomenalan i nadasve svoj način na domaćem terenu dokazali da još uvijek vladaju u ovoj kategoriji.

Osvojivši ukupno 1060,41 bod ostavili su konkurenciju daleko iza sebe i svima dokazali kako se vježbom na fin i uporan način može puno ostvariti i osvojiti. Drugo mjesto je osvojila ekipa DVD-a Novi Marof sa 1053,40 boda te na trećem mjestu DVD Trebarjevo Desno sa 1052,58 boda. Malo sreće je bilo potrebno ekipi DVD-a Palinovec koji su ostali na 4. mjestu sa 1052,53 boda.

Na samom proglašenju koje je bilo vrlo radosno za svu djecu jer su svi bili nagrađeni medaljama, a prve plasirane ekipe i peharima. Glavnu riječ je vodio zapovjednik VZG Čakovca Robert Meglić koji je pozdravio sve vatrogasce. Osim njega riječi zahvale što su došli u grad Čakovec uputili su i predsjednik VZG Čakovca Mario Medved, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač i njegov zamjenik Romano Bogdan.

Kontrolor natjecanja je bio Zdravko Filipaj koji nije primio nijednu žalbu, znači da su suci odlično obavili svoj posao. Uz Zdravka, natjecanje je nadgledao i predsjednik povjerenstva za natjecanja VZMŽ Mladen Kanižaj. Osim već spomenutih, mlade vatrogasce je pozdravio i zapovjednik VZMŽ Ivan Krištofić te tajnik VZMŽ Dragutin Trupković.

Fotogaleriju pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije