Proslava 449. obljetnice Sigetske bitke

Zrinska garda Čakovec pozvana je od Grada Sigeta na tradicionalnu godišnju proslavu Dana Zrinskog, čija će se središnja svečanost u spomen 449. obljetnice pogibije Nikole IV. Zrinskog u poznatoj Sigetskoj bitki održati u nedjelju 6. rujna 2015.

Program se održava najprije u Parku Tursko-Mađarskog prijateljstva, zatim poslije podne na Trgu Zrinskog, a završni dio na večer u samoj sigetskoj utvrdi. Kako se proslavi u Sigetu svake godine pridružuju i drugi zainteresirani Zrinska garda organizira put za Siget autobusom, a mjesto se može rezervirati na mob. 091 554 6581 kod gardinog tajnika Bojana Kocijana.

Obilježavanje predjubilarne godišnjice Sigetske bitke kod nas bit će 7. rujna 2015. najprije u 17,45 sati kod spomenika Nikoli Zrinskom Sigetskom u Perivoju Zrinskih, a prigodni program će se od 18,15 sati nastaviti kod Mauzoleja Zrinskih u Šenkovcu gdje je bila sahranjena Nikolina glava, te će završiti misnim slavljem u 19,00 sati u župnoj crkvi svete Jelene u Šenkovcu.

Program zajednički organiziraju Zrinska garda Čakovec, Matica hrvatska Ogranak Čakovec, Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja” Zmajski stol Čakovec, Međimurska županija, Općina Šenkovec te Župa svete Jelene Šenkovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije