Policijski pas Boss oduševio klince na zabavnoj školi nogometa

Proteklog tjedna u razdoblju od 17. do 21. kolovoza, u Malom Mihaljevcu na sportskim terenima lokalnog nogometnog kluba, organizirana je “Zabavna škola nogometa”, za djevojčice i dječake uzrasta od 5 do 12 godina. “Zabavnoj školi” s nizom preventivnih aktivnosti priključila se i Policijska uprava međimurska.

Kroz zajedničku igru i druženje trenera i djece koristio se koncept “zabavnog nogometa”, kao instrument za promociju prijateljstva, sporta za sve, zdravog životnog stila, preventive nasilja i ne nasilne komunikacije, te stjecanje sportskih i rekreativnih navika.

U srijedu 19. kolovoza “Zabavnoj školi nogometa”, predstavljanjem preventivnih aktivnosti pridružili su se policijski službenici Policijske postaje Čakovec te Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske. Svi polaznici upoznali su se s radom Mobilnog preventivnog centra policije, predstavljena im je policijska oprema koja se koristi u svakodnevnom radu te njima najzanimljiviji dio, pokazna vježba u kojoj je sudjelovao “Boss”, policijski pas za detekciju eksploziva.

Uz zdravo i korisno provođenje slobodnog vremena djeci je pružena prilika da iskuse pozitivnu interakciju s predstavnicima policije već u najranijoj dobi. Djetinjstvo je životno razdoblje u kojem se formiraju prvi dojmovi i stavovi, pa su takve pozitivne interakcije vrlo važne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije