U tijeku provedba trogodišnjeg programa “Povratak kući”

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije uspješno je završila prvu godinu provedbe trogodišnjeg programa pod vodstvom i koordinacijom mag. Renate Peršak i njenog stručnog tima, a u sklopu Ministarstva socijalne politke i mladih Republike Hrvatske pod nazivom “Povratak kući” te je započela drugu godinu koja će se provoditi do 31. svibnja 2016., financiranom u iznosu od 300.000,00 kuna.

Postignut je planirani stupanj deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije osoba na listama čekanja. Aktivnosti se provode prema planiranim vremenskim okvirima te je deinstitucionalizirano šest odraslih osoba i četiri osobe s intelektualnim teškoćama iz neadekvatnih obitelji, koji su uključeni u organizirano stanovanje uz podršku.

Svih deset osoba s intelektualnim teškoćama, uključenih u Program, ostvarili su napredak u osamostaljenju u radu i životnim okolnostima te su uključeni u radionice samostalnog življenja, u aktivnosti organiziranog provođenja vremena, radno-proizvodne aktivnosti i u kulturna, društvena i sportska događanja u lokalnoj zajednici. Oni iskazuju povećani stupanj zadovoljstva sadašnjim ostvarenim životnim uvjetima te ostvarenim kontaktima sa bliskim osobama.

Ovaj Program ne bi bilo moguće provesti bez izuzetno dobre međusobne suradnje i pomoći partnera, a to su: Međimurska županija, Grad Čakovec, Centar za socijalnu skrb te Dom za psihički bolesne odrasle osobe Orehovica te njihovih stručnih timova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije