FOTO PRIČA iz Čakovca: Vreću smeća s bicikla bacio pred tuđe dvorište

U našu redakciju javio se čitatelj koji je snimio kako muškarac vozeći se na biciklu odlaže vreću punu smeća pred tuđe dvorište u Čakovcu.

– Ovo je kršenje pravila i sramota. Odrasla muška osoba, ispred koje se dijete vozi na rolama, baca vreću punu smeća pred ulazom u kuću jedne starije gospođe koja redovito plaća odvoz smeća. Da, plaća ga za sebe, a ne za druge koji bez imalo stida i trunke kulture uživaju na biciklu i usput svoje vreće ostavljaju pred tuđim kućnim pragovima – napisao je.

Čitatelj na ovaj način želi upozoriti građane da pripaze i da se uđe u trag prekršitelju.

S ovim problemom upoznati su u GKP Čakom. Tehnički direktor Ivica Perhoč kaže kako su odmah angažirali Službu kontrole i Komunalno redarstvo Grada Čakovca koji rade na identifikaciji prekrištelja. Na pitanje koji su daljnji postupci u takvim slučajevima, Perhoč odgovara da će se protiv prekršitelja podnijeti prekršajna prijava zbog kršenja gradskih odluka o uređenju naselja i komunalnom redu gdje je jasno reguliran način postupanja otpadom.

Perhoč poziva građane da se pridržavaju te odluke u kojoj jasno piše da svi moraju imati kante za smeće, a svako kršenje te odluke bit će sankcionirano.

FOTO PRIČA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije