Gradonačelnik Ljubomir Kolarek čestitao genijalcu Filipu Tisaju!

U petak, 24. srpnja 2015. godine gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, dr. vet. med. priredio je prijam za mladog Preložanina Filipa Tisaja.

Filip je maturant čakovečke Gimnazije Josip Slavenski te je na ovogodišnjoj Državnoj maturi pokazao izvanredno znanje gdje je ispit iz fizike i matematatike na A razini riješio sa 100%. Zahvaljujući odličnom rezultatu te sklonosti prema prirodnim i tehničkim znanostima, Filip je odlučio upisati studij informatike na Tehničkom sveučilištu u Grazu.

Ovom prilikom gradonačelnik je čestitao Filipu te mu uz prigodan poklon zaželio daljnji uspjeh, javlja Prelog.hr.

Iako je to izniman rezultat, Filip je za naš portal rekao da se za to nije morao dugo pripremati jer su mu gimnazijski profesori davali odličnu podlogu tijekom svih četiri godina srednjoškolskog obrazovanja, a i posebnu su pozornost dali pripremama svojih učenika za pristupanje državnoj maturi:

– Na satovima matematike smo uz redovno gradivo četvrtog razreda ponavljali i gradivo prva tri razreda, a potom smo se posvetili rješavanju ispita državne mature prethodnih godina. Na satovima fizike je bilo slično. Nakon obrađenog gradiva također smo rješavali stare testove – objašnjava Filip.

Trenutak kada je na web-stranici Postani student, stranici preko koje su maturanti prijavljivali ispite državne mature, ugledao svoje rezultate, zauvijek će pamtiti jer, kako kaže, iako je znao da je ispit iz fizike vrlo dobro riješio, nikako se nije nadao da će i ispit iz matematike riješiti 100% točno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije