Pivopije, odlična vijest za vas! Evo zašto je dobro piti pivo

Prave pivopije će reći: Znali smo oduvijek da je dobro za zdravlje…

Bez obzira znate li zaista koje su dobrobiti ispijanja ovog osvježavajućeg i nutritivno bogatog pića od hmelja, pivskog kvasca, ječma, slada i vode, ovo biste trebali pročitati.

Pivo na dan

Pivo je dobar izvor folata (preporučeni dnevni unos folata iznosi 200 mcg), niacina (Vitamin B3), magnezija i kalija, a jedno pivo na dan može donijeti mnoge zdravstvene dobrobiti vašem organizmu.

Manji rizik od kardiovaskularnih bolesti tek je jedna od njih. Istraživanja su pokazala da žene koje piju u prosjeku jedno pivo na dan imaju bolje mentalno zdravlje od žena koje pivo izbjegavaju.

Umjereno ispijanje piva ima pozitivan učinak i na gustoću kostiju, a dobro je znati da i bezalkoholno pivo “čuva srce” baš kao i “obično” svijetlo pivo.

Ipak, da u ovome ne tražite opravdanje za pretjeranu konzumaciju piva, potrebno je naglasiti da baš kao i kod svakog alkoholnog pića, pretjerana konzumacija nije dobra.

Pivo ne bi trebale piti trudnice, osobe s bolestima jetre i posebice osobe koje boluju od gihta, piše na portalu About.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije