Ima i toga: Agencija dala čovjeku da preore igralište u Zebancu

Kako mnoge državne službe i agencije u Hrvatskoj rade onako kako nije dobro i logično, te je na kraju štetno za ljude i samu tu državu pokazuje slučaj koji se događa u Zebancu, a takvih je u Hrvatskoj na tisuće.

Naime državna Agencija za poljoprivredno zemljište ponudila je jednom domaćem poljoprivredniku, obrađivanje parcela koje su u njihovim knjigama poljoprivredno zemljište, a u naravi-stvarnosti je to igralište Nogometnog kluba Zebanec, sa svom potrebnom infrastrukturom i prilaznim putovima.

Iznenađen takvom odlukom predsjednik NK Zebanec, Danijel Debelec, sve je ispričao općinskom načelniku Ervinu Vičeviću, koji nije previše iznenađen, jer zna koliko i kako rade sve te razne i izmišljene službe u Zagrebu.

– Oni iz Zagreba ne vide Međimurje, a ne pada im na pamet doći i vidjeti na licu mjesta, nego raditi birokratski, pak što ispadne, ispadne, jer sve će to na kraju narod platiti, ovako ili onako.

U više navrata zvao sam ljude iz Agencije da dođu i vide kako to nije poljoprivredno zemljište nego nogometno igralište koje je izgrađeno na čak 23 različite katastarske čestice. Bio sam i u DUUDI (Državni ured za upravljanje državnom imovinom) gdje su mi kazali kako se NK Zebancu zemljište ne može darovati, nego dati u najam na 30 godina, što bi općinu stajalo 1.080.000 kuna, te naglasili kako je sve to po zakonu.

Očekujem da će međimurski župan pokrenuti izmjenu nakaradnih zakona i riješiti pitanje vlasništva jer elita će i dalje misliti kako je stadion oranica, ističe Vičević, koji Debelcu kaže da klub i dalje koristi stadion, a poljoprivrednik i sam vidi o kakvoj je državnoj sramoti i blamaži riječ, pak se ne žuri preorati igralište i posijati jesensku sjetvu, barem za sada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije