Sveti Martin: Biciklom hodočastili Majci Božjoj Bistričkoj

Varaždinsko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj održano je od 4. do 6. srpnja 2015. godine u organizaciji i koordinaciji varaždinske župe svetih Fabijana i Sebastijana. Hodočašću se već tradicionalno pridružila i župa Sveti Martin na Muri.

Na inicijativu i poziv velečasnog Ivana Hercega, župnika župe Sveti Martin na Muri koji je organizirao hodočašće u Mariju Bistricu u nedjelju, 5. srpnja 2015. godine, hodočašću su se dan ranije priključili članovi BK Mure Avanture kao i župljani koji su biciklima u subotu u 13,00 sati krenuli u Mariju Bistricu.

Poziv župnika Ivana Hercega na hodočašće rado je prihvatio predsjednik BK Mure Avanture Željko Rob, kao i direktorica Turističkog ureda Ivana Živčec. Za sve sudionike TZ Sveti Martin na Muri je platila smještaj i osigurala okrjepu i pratnju kombijem vlasnika Nikole Perčića iz Žabnika.

Zahvaljujući pozivu vlč. Ivana Hercega biciklisti hodočasnici u subotu su navečer došli u Mariju Bistricu, a ujutro u nedjelju su se priključili župljanima Svetog Martina, te su nakon pozdravne procesije u crkvi svi zajedno krenuli na križni put te su prisustvovali svetoj misi u crkvi na otvorenom koja je započela procesijom u kojoj su sudjelovali članovi HKUU Sveti Martin u narodnim nošnjama.

Misu je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. U popodnevnim satima biciklisti kao i župljani su krenuli prema Svetom Martinu na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije