Besplatna radionica permakulture u ACT-u

Riječ permakultura skovana je 70-ih godina od pojma “permanent agriculture” od strane Australaca Bill Mollisona i David Holmgrena, a odnosi se na sustav dizajna temeljen na simuliranju ili direktnom korištenju obrazaca i obilježja pronađenih u prirodnim ekosustavima.

Permakultura primjerice uključuje dizajniranje čovjekovog okoliša, graditeljstvo, ekološku poljoprivredu, sustav upravljanja vodenim resursima i još mnogo područja, gdje je u osnovnom fokusu samoodrživost i ponuda konkretnih, izvedivih rješenja.

Radionica će u prvom dijelu obuhvatiti kontekst permakulture te će se polaznicima predstavili temeljni pojmovi, principi i teorija permakulture u svom izvornom obliku, dok će se u drugom dijelu radionice predstaviti konkretni “uradi sam” projekti koji su izvedivi uz minimalne troškove, a koji obuhvaćaju osnovne principe, načine izvedbe i korištenje naprava poput indirektnog solarnog dehidratora, solarnog zračnog kolektora, biomeilera (kompostnog grijača) te električne ograde za puževe.

Voditelj radionice je Igor Tomičić iz udruge Gredica, već iskusan u praktičnom radu na području permakulture dok će se radionica će održati u subotu, 4. srpnja 2015. u 13 sati u prostorijama udruge ACT na adresi Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog Hrasta, 1. kat). Broj sudionika/ica je ograničen, a radionica je za sve sudionike/ce besplatna. Svoju prijavu (ime i prezime s naznakom “radionica permakulture), zaključno sa 3. srpnja, pošaljite na email edukacija@actnow.hr.

Radionice su dio programa za javnost pod nazivom act.klub koji se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije