Dođite na žetvu u Mamici i rekreirajte se uz Putovnicu sretnih 13

Turistička zajednica općine Nedelišče i Pansion Mamica vas pozivaju na žetvu u Mamici u Pušćinama 27. lipnja od 10 sati. Pogledajte kak se klepaju srpi i kose, kak se melje “mela”, probajte i kupite “koščično olje” ak vam se dopadne.

Pomognite napraviti Mamicu i Japicu od slame, odmorite na senu. Ak ogladnite, uz poznatu ponudu pripravili bumo jajca s hajdinom kašom i friške vugurke, ričet s kobasicom i pečeni odojek. Poslepolne, bumo se prijeli posla i ječma poželi, kak negda. A dok posla zgotovimo bumo malo zaigrali i zapopevali.

Na žetvu dolazi Nikola Faller, mag. kiparstva i osnivač kiparske kolonije i udruge “Slama”, Jelena Šimić Valentić sommelierka i konzultantica, suosnivačica Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj, Udruga žena iz Nedelišća i Pušćina, Pčelarstvo Šardi, Bačvarija Pozvek, Uljara Poljoposavec, Kovač Horvat, KUU “Seljačka Sloga” Nedelišće i Udruga uzgajivača međimurskog konja “Međimurec”.

Također ovu subotu i nedjelju, 27. i 28. lipnja Restoran Mamica u Pušćinama domaćin je promotivnog vikenda Putovnice sretnih 13 pa dođite biciklom i osvježite se.

Živite zdravo, rekreirajte se i biciklirajte uz skupljanje pečata u svoju putovnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije