Nakon mnogo godina, više učenika u OŠ Štrigova

Lijepa i ohrabrujuća vijest dolazi od ravnatelja Osnovne škole Štrigova, Stanislava Rebernika, a odnosi se na povećanje broja polaznika u narednoj školskoj godini.

Ravnatelj Rebernik kaže kako povećanje nije veliko, ali raduje, nema mjesta euforiji, ali ima zadovoljstvu, obzirom da je posljednjih nekoliko godina broj učenika drastično smanjen u odnosu na kraj minulog vijeka.

– U jesen će Osnovnu školu Štrigova i Područne škole u Prekopi, Železnoj Gori i Stanetincu ukupno u 15 razrednih odjeljenja pohađati 188 učenika, što je za 3 učenika više nego minule godine kada je bilo 185 polaznika.

To je nakon 5 godina prvi put da imamo više učenika nego prethodne godine i pokazuje kako Štrigova ima budućnost, a ujedno je poticaj mladim obiteljima da imaju više djece, koja u štrigovskoj školi, kao i u područnim imaju odlične uvjete za učenje i napredovanje u znanju, naglašava ravnatelj Stanislav Rebernik, dodajući kako je nakon mnogo desetljeća smanjen broj odlazaka djece u slovenske osnovne škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije