Ayurvedski tečaj kuhanja temelji se na drevnom znanju Ayurvede. Ayurvedska kuhinja racionalan je način kuhanja koji uzima u obzir nutritivne potrebe osobe bazirane na različitim tipovima konstitucije.
Većina zdravstvenih problema uzrokovana je unosom nepravilne ishrane. Također, Ayurveda kategorizira hranu u tri kategorije: Satvična, Rajastična i Tamastična. Ovi tipovi hrane imaju različite utjecaje na tijelo i um.
Sadržaj radionice:
– Znanje o Ayurvedi
– Kako se nositi sa zdravstvenim problemima putem hrane
– Praktična demonstracija ispravnih tehnika pripreme hrane
– Dijetni plan prema tjelesnoj konstituciji
– Dijeta za trudnice i malu djecu
– Zamjena za rafinirane proizvode
– Kućni lijekovi
– Knjiga recepata i diploma
Dobrobiti:
– Bolja kontrola raspoloženja
– Sloboda od depresije i nervoze
– Povećan nivo energije
– Osjećaj ugode samim sobom
– Osjećaj blagostanja
– Kontinuiran osjećaj smirenosti i relaksacije
– Zdravlje i wellness
Voditeljica radionice je Kaushani Desai – karizmatična i vrlo iskusna učiteljica iz Indije, uspješno provodi radionice kuhanja diljem svijeta, autorica knjiga o kuhanju. Radionica će se održati u Yoga Centar Smartvision u Nedelišću , a za sve informacije i prijave javite se što prije na 098 915 4005. Radionica će trajati od 1. do 6. srpnja svaki dan od 18 do 21 sat i otvorena je za sve.