Nitko ne želi biti ravnatelj: Kakva sudbina čeka vrtić u Kotoribi?

Na raspisani natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Dječjeg vrtića Kotoriba nitko se nije javio. Dosadašnja ravnateljica Biserka Horvat i prije raspisivanja natječaja, Općinskom vijeću je najavila kako se više neće kandidirati za tu funkciju.

Natječaj je bio javni, objavljen 23. ožujka na web stranicama Općine Kotoriba, a također je objavljen je na web stranicama HZZ-a. – Na objavljeni natječaj, koji je trajao 15 dana, nije pristigla ni jedna prijava. U tom slučaju Zakon nalaže da je potrebno ponovno raspisati natječaj.

Stajalište vodstva općine, a i mene osobno, je bilo da se prije raspisivanja novog natječaja pokuša obaviti razgovor s osobama iz Kotoribe koji zadovoljavaju uvjete za ravnatelja propisane Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 94/13) – rekao je medijima predsjednik Upravnog vijeća te predškolske ustanove Željko Šebeštjan.

Dodao je kako su obavili više razgovora s nekoliko osoba za koje su smatrali da bi mogli preuzeti ravnateljsku dužnost. Međutim niti jedna od tih osoba nije bila voljna kandidirati se za ravnatelja, ali ni prihvatiti funkciju vršitelja dužnosti. Kako do 7. lipnja nisu pronašli osobu koja bi prihvatila funkciju vršitelja dužnosti ravnatelja, a nakon sastanka sa zaposlenicima dosadašnja ravnateljica, Biserka Horvat ipak je pristala preuzeti tu funkciju do početka sljedeće školske godine.

Šebeštjan je još napomenuo da će se u međuvremenu raspisati novi natječaj kojim će se pokušati pronaći osoba za ravnatelja i van Kotoribe. Valja istaknuti da je ovih nekoliko dana Dječji vrtić bez ravnatelja normalno funkcionirao, a njezini korisnici, a to su djeca i roditelji nisu ni osjetili da ustanova nema ravnatelja.

Sa zaposlenicima ustanove sastao se i načelnik Ljubomir Grgec. On je u toj pat poziciji zaposlenicima rekao, ukoliko se ne nađe rješenje, da je čak spreman ustanovu zatvoriti ili je privatizirati, ali da će tada najvjerojatnije omjer sufinanciranja biti drugačiji što znači 60% roditelji, a 40% vlasnik-osnivač, dok je danas je situacija obrnuta.

Inače, za mjesto ravnatelja predviđeno je 50% radnog vremena, a ostalih 50% se odnosi na odgojno-obrazovni rad u ustanovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije