Klapa Cambi sprema odličan koncert za svoj prvi “otvoreni” nastup u Čakovcu


Nakon jučerašnjeg iščekivanja Godota, odnosno Dražena Žerića Žere, koji se nije pojavio na pozornici na čakovečkom Jugu, večeras nas na istom mjestu očekuje, ipak odličan koncert.

Naime, jedna od najboljih hrvatskih klapa – klapa Cambi nakon brojnih uspješnih nastupa diljem Hrvatske i inozemstva ponovo dolazi u Čakovec. – Ovaj put to će biti prvi samostalni koncert na otvorenom, kazao je za eMeđimurje (na putu za Čakovec) Hrvoje Lozančić, član klape koja je osnovana 1986. godine, a široj publici postala poznata 1991. godine kada su prvi put nastupali u Omišu na Festivalu dalmatinskih klapa.

Do sada smo u Čakovcu veći imali nekoliko nastupa, ali bili su to zajednički koncerti više klapa, i oni klupski u zatvorenom prostoru, tako da se iskreno veselimo ovom nastupu na otvorenom i to još uz dan sv. Antuna kojeg posebno štujemo u Dalmaciji , tako da se nadam da će večeras i u Čakovcu biti dobrog raspoloženja.

U Čakovec stiže sedam članova klape Cambi i instrumentalist Tonči Traftić, a publiku na Jugu očekuje njihov klasični repertoar uz naravno pokoje iznenađenje. – Mi se uvijek nastojimo predstaviti klasičnim repertoarom, nastavlja Lozančić, i iz tog razloga vjerujem da imamo svoju publiku, kojoj bi se večeras bilo šteta predstaviti u nekom dalmatinskom, općem svjetlu samo sa poznatim šlagerima (kojih će naravno biti), ali veći dio koncerta će biti onaj autorski rad klape Cambi. Zna se da mi uz vokalno instrumentalne pjesme njegujemo i potičemo i a capella stil i nećemo ga se nikada odreći. Smatramo da klapa mora dobro zvučati i bez instrumenata.

Svakim svojim nastupom klapa Cambi vrhunskim izvedbama, pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme, uspjela je ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih kretanja. U njihovim nastupima osjeća se iskrena ljubav prema klapskom pjevanju što dodatno doprinosi kvaliteti njihovog izričaja, promicanju izvorne klapske pjesme izvedene na suvremeni način i proširuje krug slušatelja i obožavatelja.


U okrnjenom sastavu u Čakovec stižu i trojica članova popularne klape Maslina

Iako je večerašnji koncert zapravo trebala održati klapa Maslina, to se iz više objektivnih razloga (bolest, spriječenost ranije preuzetim obavezama) neće dogoditi, kazao je Branko Bubica koji je u Maslini više od 20 godina, kojeg smo također “ulovili” na putu za Čakovec. – Moram odmah reći da mi je jako žao što nećemo moći nastupiti večeras u Čakovcu u punom sastavu, ali ja ne pamtim da nam se ovo ikada u 40 godina postojanja klape Maslina dogodilo. Tako da večeras dolazimo više kao moralna podrška i gosti našim prijateljima iz klape Cambi. Ono što još treba reći, kaže Bubica, je to da je klapa Cambi izvanredna, dečki su izvrsni i svatko tko večeras dođe na koncert neće požaliti.

– Mi ćemo dati sve od sebe da to bude jedna večer lijepog druženja, dobre glazbe, pjesme, odnosno večer za pamćenje, poručili su i Hrvoje Lozančić i Branko Bubica, a na ljudima je samo da u 21 sat dođu u što većem broju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije