Jeste li ikada čuli za Međimursko – srijemsku županiju?

Telegram.hr došao je na zaniljivu ideju. Uspjeli su nagovoriti 18 građana da poziraju Telegramovu uredniku fotografije sa svojim pokušajima crtanja teritorijalnih jedinica. U malom istraživanju najbolje je prošao jedan dečko koji je pogodio 18 od 21.

“Krenuli smo iz redakcije s mapom papira i dva markera. Cilj nam je bio zamoliti što više prolaznika da nam na praznoj karti Hrvatske ucrtaju županije i napišu njihove nazive. Odnosno sve za koje znaju.

Na anketu smo nagovorili 19 građana, a Telegramov urednik fotografije snimio ih je kako drže svoje karte. Zapravo, snimio je njih 18. Ali imamo i kartu jedne gospođe geologinje, koja je studiozno rješavala zadatak, no čim je završila, pobjegla je u nepoznatom smjeru. Zbog truda koji je uložila, odlučili smo svejedno prikazati i njezin pokušaj.

Iako je većina ispitanih znala gdje se nalaze veći gradovi i regije, nitko nije pogodio apsolutno sve županije, a jako mali broj njih bio je blizu. Najbolji rezultat postigao je dečko koji je točno smjestio 18 od 21. Nešto više građana znalo je ucrtati i imenovati oko 15 teritorijalnih jedinica.

Bilo je i onih koji su nacrtali mnogo manje, a jedan stariji gospodin uvjeren je da ih imamo samo šest. Neki ljudi koji su sudjelovali u našem istraživanju malo su se zbunili i oko naziva županija pa su crtali Ninsko-senjsku, Riječku ili Međimursko-srijemsku.

Pogledajte uostalom sami kako su se hrabri prolaznici snašli klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije