DVD Mačkovec je 90-godišnjak na mladi pogon

Kao i svake godine, svibanj – mjesec zaštite od požara ispunjen je različitim aktivnostima za sve kategorije članova DVD-a Mačkovec. To se najviše očituje u gotovo svakodnevnim vježbama u kojima se natjecateljske ekipe pripremaju za vrhunac sezone natjecanja koja se održavaju tijekom svibnja i ljetnih mjeseci.

Prva natjecanja su tradicionalno orijentirana na kategorije mladeži i održavaju se baš u svibnju. Na tim natjecanjima DVD Mačkovec već godinama redovito nastupa sa čak četiri ekipe i redovito postiže vrhunske rezultate. Tako je na natjecanju vatrogasne mladeži na području grada Čakovca koje se održalo u Pribislavcu 16. svibnja osvojeno čak tri pehara: odjeljenje podmladak žene 3. mjesto, mladež žene 2. mjesto i odjeljenje mladež muški drugu godinu zaredom 1. mjesto.

Dva tjedna kasnije, na županijskom natjecanju također su nastupala sva odjeljenja DVD-a, te je odjeljenje mladež muški osvojilo 2. mjesto u jakoj konkurenciji i time ostvarilo pravo nastupa na državnom natjecanju peti put zaredom, a to natjecanje će se održati slijedeće godine.

Tijekom svibnja i ostala seniorska odjeljenja redovito održavaju vježbe kao pripreme za natjecanja koja se za njihove kategorije održavaju u nadolazećim ljetnim mjesecima. U svrhu promicanja protupožarne preventive krajem svibnja u velikoj dvorani Društvenog doma u Mačkovcu već 37. godinu zaredom održava se izložba literarnih i likovnih radova na temu vatrogastva učenika Područne škole Mačkovec.

Dana 2. lipnja izložba je zatvorena svečanom podjelom nagrada na kojoj sudjeluju učenici, učiteljice i roditelji. Osim promicanja protupožarne preventive cilj izložbe je potaknuti mlade na uključenje u rad Društva u kojem mogu steći nova znanja, vještine i iskustva. Ove godine DVD Mačkovec obilježava 90 godina postojanja i sve navedene aktivnosti i postignuti rezultati dobar su pokazatelj tradicije i kvalitete rada koje ovo Društvo ima već gotovo jedno stoljeće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije