Teutin uspješan nastup među svjetskom plesačkom elitom u Poreču

U Poreču je od 20. do 24. svibnja održan WORLD DANCE MASTER, svjetski plesni turnir koji je okupio oko 5000 plesača svih plesnih izraza iz 20 zemalja svijeta i s tri različita kontinenta. Ovaj plesni događaj ima i svoje veliko i prestižno finale, gala večer pod nazivom “DanceStar Night” gdje nastupaju najbolje koreografije izabrane ispred svjetskih poznatih koreografa i plesača.

Nakon serije Master plesnih turnira, svojevrsnih kvalifikacija koje su se odvijale godinu dana u mnogim zemljama, na onom održanom u Zagrebu svoj nastup u Poreču osigurao je i čakovečki Studio suvremenog plesa”Teuta” s dvadesetdvoje plesača. Teuta se predstavila s tri koreografije Nikoline Mekovec, “Sivilo ruže”,” Sedam odluka” i “U rukavu”.

Upravo je jedna od njih, koreografija “Sedam odluka” bila ta s kojom su Teutini plesači nastupili na velikom plesnom spektaklu u sportskoj dvorani Žatika među dvadeset najboljih sa samog natjecanja na ovogodišnjem, svojevrsnom svjetskom plesnom prvenstvu uz plesače iz Južne Afrike ,Rumunjske, Bugarske, Austrije, Makedonije, Brazila ,Češke, Slovenije.



Mirna Novoselc, Ena Mekovec, Ela Radović, Meri Mikac, Tonka Pasarić, Erin Horvat, Lucija Tot, Ana Franin, Ivana Jarni, Ema Kranjec, Bruna Vaser, Lucija Naranđa, Jana Slaviček, Tonka Novoselc, Dorotea Koščak, Mia Milak, Vilim Poljanec, Marta Fažon, Franciska Telebar, Marta Frlin, Mija Horvat i Sara Magdalenić bili su plesna skupina koja se koreografijom Nikoline Mekovec prema ocjeni žirija u sastavu Almira Osmanović, Igor Barberić i Vedrana Linardić istaknula posebnošću i originalnošću.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije