Tjedna prognoza: Početak tjedna nestabilan, a onda sunčanije i toplije

Prema prognozi Crometea početkom tjedna bit će promjenjivo, ali malo toplije virjeme. Ne mogu obećati suhe dane, upravo suprotno, ali bit će i suhih perioda. Uglavnom će dominirati oblaci, a povremeno može biti kiše ili pljuskova. Količinski će oborina biti sve manje pa se više ne očekuju onakvi obilni pljuskovi kao prošli tjedan. Temperatura većinom od 13 do 19 Celzijevih stupnjeva.U nastavku donosimo tjednu prognozu vremenu Crometea.

Kiše ili pljuskova može biti i u utorak, ali ne u svim mjestima nego lokalno. Ni količina kiše neće biti velika. Dakle, zasad nema trajne stabilizacije vremena ni vrućina na vidiku. Temperatura zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na ponedjeljak, dakle najviša dnevna temperatura i dalje ispod 20 Celzijevih stupnjeva.

Još će i u srijedu biti dosta oblaka, ali vjerojatno će dan ipak proći suho. Bit će i dužih sunčanih razdoblja. Pojačat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar pa će opet biti malo hladnije. Dosta promjenjivo, možda više nalik na kraj travnja nego na kraj mjeseca svibnja.

U četvrtak ipak ljepše i stabilnije. Trebalo bi proći suho i sunčanije, a samim time danju i malo toplije. Ujutro friško, a mjestimice je moguća i kratkotrajna magla. Popodnevna temperatura bit će ugodnih dvadesetak Celzijevih stupnjeva.

Petak nam donosi pretežno sunčano i još malo toplije vrijeme. Jutro i dalje svježe uz obilnu rosu i kratkotrajnu sumaglicu, a danju dosta sunca i ugodne proljetne topline. Mogao bi zapuhati slab jugozapadni vjetar kao najava jedne slabije promjene vremena koja bi mogla doći potkraj dana. U noći na subotu možda padne malo kiše ili se dogodi kraći pljusak s grmljavinom.

Subota možda bude malo promjenjivija, ali moramo napomenuti da je ova promjena vremena pod upitnikom. Naime, pitanje je hoće li se spustiti preko Alpa do nas ili će ostati sjevernije. Ako i bude kiše bit će je malo i neće padati cijeli dan. Temperatura bi u slučaju pljuska ili vjetra mogla pasti za nekoliko stupnjeva.

U nedjelju bi opet trebalo biti povoljnije. Većinom suho, djelomično sunčano i postupno toplije. Znači, za planove na otvorenom sigurnija je nedjelja nego subota. I početak sljedećeg tjedna obećava lijepo, suho i stabilno vrijeme…, stoji u prognozi Kristijana Božarova iz Crometea.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije