Odlične vijesti iz Vodica: Vlado Kovač proglašen najboljim glumcem!

Jubilarni 55. Festival hrvatskih kazališnih amatera ove se godine igrao na pazinskim i vodičkim daskama koje život znače. Najbolje hrvatske amaterske skupine odigrale su najuspješnije predstave u Pazinu, od 8. do 10. svibnja i Vodicama, od 15. do 17. svibnja.

Festivalu su prethodile županijske smotre i selektiranja koja su pratili izbornici Festivala: dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, Petra Jelača, teatrologinja i kazališna kritičarka, Zoran Mužić, redatelj, dr. sc. Sanja Nikčević, Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka, Igor Ružić, kazališni kritičar i prof. Joško Ševo, glumac.

Odlukom selektora, od čak 180 prijavljenih, odabrane su 22 najbolje hrvatske predstave koje su odigrane na 55. FHKA-u. Među njima su i dvije predstave iz Međimurske županije koje su proglašene najboljima na ovogodišnjem KAM-u – predstava “Regija” autora Božidara Glavine u režiji i izvođenju članova Priločke amaterske scene i predstava “Domaći češnjak i njegov stranjski brat” autorice i redateljice Snežane Hižman i izvođenju Književnog kruga Prelog.

55. FHKA pratilo je tročlano Prosudbeno povjerenstvo: Areta Ćurković, glumica, Zoran Mužić, redatelj i Igor Ružić, kazališni kritičar. Predsjednica Odbora kazališnih amatera Međimurja Mirjana Hržić odmah nakon proglašenja javila nam je odlične vijesti. Tako je Vlado Kovač proglašen najboljim glumcem Festivala za ulogu u predstavi Regija.

Božidar Glavina bio je nominiran za najbolji amaterski dramski tekst za predstavu Regija, nagradu za inovativnost dobila je predstava “Domaći češnjak i njegov stranjski brat” koja je od strane žirija predložena za petu razglednicu Hrvatskog sabora kulture.

Međimurci su ponovno na daskama dokazali koliko je dramski amaterizam popularan u našem kraju, izuzetno sretni vraćaju se iz Vodica, a dobitnicima nagrada upućujemo čestitke. Recimo za kraj da je najboljom predstavom Festivala proglašena predstava Vjerenice u izvođenju Studentskog teatra Lero iz Dubrovnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije