Naj policajac: Matija Kolar pronašao i kući vratio nestalu djevojku

Međimurski internet portal eMedjimurje.hr i Policijska uprava međimurska pokrenuli su zajedničku akciju odabira najboljeg policijskog službenika Policijske uprave međimurske, pod sloganom “Više sigurnosti, manje zabrinutosti”. Ovom akcijom približava se rad policije svim građanima i oni direktno sudjeluju u odabiru najboljeg policijskog službenika te time utječu na transparentno vrednovanje njenog rada.

Policajac godine birat će se za svaku tekuću godinu na temelju prijedloga/pohvala građana, kao i na osnovu prijedloga svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske za iznimna dostignuća u radu njihovih službenika. Članak će se objavljivati svake nedjelje u prijepodnevnim satima, a za svaki pojedinačni članak moguće je glasati/”lajkati” tjedan dana. Policijski službenik, odnosno priča koja će tijekom navedenog razdoblja sakupiti najviše “lajkova”, bit će proglašen policajcem godine.

Danas donosimo priču o Matiji Kolaru, policijskom službeniku Policijske postaje Štrigova koji je nestalu djevojku pronašao i vratio u sigurnost roditeljskog doma.

Dana 21. travnja u prijepodnevnim satima, Policijska postaja Štrigova zaprimila je obavijest Policijske postaje Samobor o nestanku maloljetne ženske osobe s područja grada Zagreba. Posljednji put djevojka je viđena 20. travnja oko 19.30 sati u Samoboru, dok su određena saznanja upućivala na mogućnost njenog odlaska na područje Međimurske županije.

Provjerom signala njezinog mobitela, posljednja lokacija odašiljanja/prijema signala detektirana je na području gornjeg Međimurja. Šef smjene Policijske postaje Štrigova sa svim saznanjima o nestanku djevojke upoznao je policijskog službenika Matiju Kolara. Iskazivanjem visoke profesionalnosti i motiviranosti, policijski službenik odmah je poduzeo sve raspoložive mjere i radnje u cilju njenog pronalaska.

Pritom je itekako bio svjestan činjenice da su prvi sati nakon nestanka osobe najvažniji, kako bi se prikupile najrelevantnije činjenice o svim bitnim okolnostima. Korištenjem mješovitih obavijesti s društvenih mreža i prikupljenim informacijama od više građana, došao je do ključnih informacija koje su mu potom omogućile da oko 14 sati, na širem području grada Čakovca pronađe nestalu djevojku.

Brzom i pravovremenom reakcijom te osobnim zalaganjem, Matija je u vrlo kratkom vremenu uspio locirati i potom pronaći maloljetnu osobu te ju vratiti u sigurnost roditeljskog doma.

Slanjem srdačne zahvale putem emaila, njeni roditelji pohvalili su rad policijskog službenika Policijske postaje Štrigova:

“Poštovani, zahvaljujemo na pomoći koju su Vaši djelatnici pružili prilikom traganja za našom kćerkom, a posebna zahvala djelatniku Matiji Kolaru. S poštovanjem, Katica i Franjo Josipović“.

Matija je u ovom slučaju, iako mlad u policijskoj službi, pokazao profesionalnost, spremnost i snalažljivost u poslu kojim se bavi. Za njega kažu da je ambiciozan i izuzetno motiviran policajac koji krajnje ozbiljno shvaća ono što radi.

Veliki je zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu – nogomet. Zato vrlo često u slobodno vrijeme policijsku uniformu zamjenjuje sportskom i svojim nogometnim vratolomijama oduševljava na terenu.

Način glasovanja:

Nakon objave svakog prijedloga/pohvale na stranicama internetskog portala eMedjimurje.hr, građani tj. posjetitelji portala svojim će Facebook “lajkovima” unutar članka neposredno birati svog policajca godine. Članak će se objavljivati nedjeljom u 10 sati i glasovanje traje do sljedeće nedjelje u 10 sati, dakle za svaki pojedinačni članak moguće jeglasovati tjedan dana.

Posljednji članak objavit će sepočetkom mjeseca rujna 2015. godine. Policijski službenik koji će tijekom navedenog razdoblja sakupiti najviše “lajkova”, bit će proglašen službenikom godine. Ukoliko bi dva ili više prijedloga prikupili jednak broj glasova, pobjedu bi ostvario onaj službenik, tj.događaj koji bi imao najviše pregleda (podatak dostavlja internetski portal eMedjimurje). Svoje pohvale i prijedloge građani mogu slati na emailove: info@emedjimurje.hr ili medjimurska@policija.hr.

Kada se članak objavljuje? Nedjeljom u 10 sati.

Do kada traje glasovanje? Traje 7 dana, tj. do sljedeće nedjelje u 10 sati, nakon čega se bilježi broj “lajkova”.

Koji glasovi se broje? Broje se isključivo Facebook “lajkovi” unutar članka.

Na koji način glasovati? Isključivo klikom na Facebook tipku “Sviđa mi se” (pri vrhu ili dnu članka).

Proglašenje pobjednika i dodjela prigodnog priznanja upriličit će se tijekom održavanja svečane akademije Policijske uprave međimurskepovodom obilježavanja “Dana policije”, krajem mjeseca rujna 2015. godine.

Najnovije