FOTO: Dan Europe u Čakovcu s prvim EU fun kvizom za srednjoškolce

>> FOTO: Dan Europe u Čakovcu s 1. EU fun kvizom za srednjoškolce

Dan Europe obilježava se 9. svibnja još od 1985. godine kada je na Milanskom summitu u znak sjećanja na Schumannovu deklaraciju upravo taj dan proglašen Danom Europe.

Učenici fakultativne grupe EU građanin Srednje škole Čakovec pod vodstvom prof. Mladena Tote iskoristili su sunčano subotnje prijepodne te prepun gradski trg kako bi informirali građane o Europskoj uniji. Svatko tko se zatekao u centru grada u vremenu od 10 do 12 sati, mogao je saznati prednosti i značaj Europske unije.

U isto vrijeme, oni koji su prolazili kraj zgrade Scheier su se začuđeno okretali zbog smijeha, pljeska i navijanja koje je dolazilo iz dvorane na katu zgrade. Naime, tamo je održan prvi EU fun kviz za učenike srednjih škola u organizaciji Srednje škole Čakovec i EDIC Centra Čakovec. Na kvizu je sudjelovalo 65 učenika iz šest međimurskih srednjih škola koji su bili raspoređeni u 13 ekipa koje su se borile za vrijedne nagrade – kupanje na moru, poklon bonove u restoranu, ulaznice za kino, cjelodnevne karte za bazene te majice, kape i ruksake.

Na ponešto drugačijem kvizu koji je održan po modelu i pravilima britanskih pub kvizova, u veseloj i opuštenoj atmosferi, učenici su pogađali u kojem gradu je fotografiran pojedini europski selfie, iz kojih država dolaze projicirane bajke, u kojim klubovima igraju poznati nogometaši ili pak koje pjesme su bile pobjednice Eurosonga. Učenici su trebali pokazati i svoje plesne vještine gdje je publika odlučila o pobjedniku ovisno o jačini pljeska kojim je nagradila natjecatelje.

Nakon 90 minuta odlične zabave i puno pokazanog znanja od strane svih ekipa, najsretnija, najspretnija i mrvicu bolja od svih, bila je ekipa Bez Marija, s Lucijom učenika Srednje škole Čakovec kojoj želimo dobar provod na moru. Ekipama Žigu bigulei Šljokice želimo da uživaju u ukusnoj hrani i u kino predstavi.

Nagrade su osigurale Srednja škola Čakovec, turistička agencija Jakopić travel, Gradski bazeni Marija Ružić, trgovački centar BAT i EDIC Centar Čakovec kojima ovim putem zahvaljuju. – Nadamo se da se iduće godine ponovno vidimo i da će biti još zabavnije i da će se okupiti još više srednjoškolaca – poručuju iz Srednje škole Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije