FOTO: Djeca Macinca i VS Zrinski za Majčin dan

>> FOTO: Djeca Macinca i VS Zrinski za Majčin dan

“Biti majka znači učiti o snagama koje niste znali da imate i doživjeti strahove za koje niste znali da postoje”, Linda Wooten

Svake druge nedjelje u svibnju Društvo žena Macinec tradicionalno priredbom obilježava Majčin dan. I ove su godine djeca iz Macinca nekoliko dana posljednjih tjedana napustila dječja igrališta, završavala sa veselom i bezbrižnom igrom i nakon pisanja domaćih uradaka odlazila u Dom kulture na probe za priredbu povodom Majčinog dana.

Djeci uistinu nije potrebno puno vremena da ozbiljno “prihvate posao” kojim će razveseliti svoje najbliže – majke, bake, braću i sestre, ali i tate i djedove. Taj su “posao” djeca odlično odradila u svom stilu. Po dolasku na priredbu u dvoranu Sportskog doma sve su majke i žene darivane lončanicom cvijeća koje su članice Društva žena za njih pripremile.

Priredba povodom Majčinog dana započela je pjesmom članova VS Zrinski koji su se unatoč “gustom” rasporedu nastupa, rado odazvali pozivu predsjednice Društva žena Macinec Magdalene Špicar Marciuš. Sa pozornice u ispunjenoj dvorani Sportskog doma djeca su recitacijama, citatima i igrokazom upućivala najljepše i najtoplije riječi posvećene majkama – “Bog nije mogao biti svugdje, pa je stoga stvorio majku.” “Majčino srce je duboki ponor na čijem ćeš dnu uvijek naći oprost.”

VS Zrinski, Andreja i Goran Šafarić prigodnim su pjesmama upotpunili doživljaj priredbe za koji su sa djecom Macinca nagrađeni gromoglasnim pljeskom. U svakom je slučaju lijepo spomenuti djecu koja su učila i naučila program priredbe: Jana Novak, Doroteja Lovrenčić, Dolores Lovrenčić, Lea Petek, Katja Krumpić, Dario Trstenjak, Lorena Topolnjak, Lorena Crikvenčić i Lana Vršić.

Na samom kraju priredbe djeca su zahvalila “teti” Vesni Kofjač koja je imala dovoljno strpljenja i živaca da ih nauči sve što su pripremili jer ponekad što su i sama djeca priznala s njima i nije baš bilo jednostavno vježbati. Predsjednica Društva žena Macinec Magdalena Špicar Marciuš zahvalila je svima na dolasku, zahvalila je djeci i članovima VS Zrinski, te je majkama čestitala njihov dan. Na kraju je sve pozvala na ukusno pripremljene kolače i slastice koje su pripremile članice društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije