Roditelji se pitaju što će im papiri za – elektronički upis u škole

Ispisnice i upisnice, kako ih se kolokvijalno zove, odnosno prijavnice i upisnice, zbunile su roditelje mnogobrojnih osmaša koji uporno pitaju što će im to ako se djeca upisuju elektroničkim putem.

– Uopće mi nije jasno kakvog smisla imaju ti papiri. Zašto jedan moram potpisati samo ja, a drugi ja i kći? Što će nam sve to? – pita mama osmašice kojoj bi, kao i mnogim drugim roditeljima, bilo logično da se sva procedura upisa u srednje škole u cijelosti obavi elektroničkim putem.

Međutim, nakon što učenik elektronički odabere šest programa, odnosno škola u koje se želi upisati, i nakon što se taj odabir određenog dana (datum određuje Ministarstvo) zaključa, u školi će se taj dokument isprintati.

U papirnatom obliku potpisat će ga roditelj i nazvati ga ispisnica, a škola će ga spremiti u svoju arhivu. Nakon što se objave konačne liste poretka na kojima će svaki učenik moći vidjeti svoju poziciju u željenim školama, odnosno u školi u koju će se upisati, isprintat će se i taj dokument, koji se zove upisnica.

Njega će potpisati roditelj i učenik te će ga učenik zajedno sa svjedodžbom i potvrdama kojima dokazuje dodatne bodove odnijeti u školu u koju se upisao i time potvrditi svoj elektronički izbor. Ravnatelji osnovnih škola tvrde da je taj postupak vrlo jednostavan i kako ne može doći do problema. Ravnatelji srednjih škola proceduru poštuju, ali neki od njih papirnate dokumente smatraju suvišnima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije