Mladi Međimurci odlični na državnom natjecanju iz kemije

Krajem mjeseca travnja održano je 24. Državno natjecanje iz kemije u Šibeniku (OŠ Meterize). Međimursku županiju, nakon održanih županijskih natjecanja te poziva državnog povjerenstva, predstavljalo je ukupno četvero učenika.

Gimnaziju Čakovec predstavljali su Aleks Logožar i Luka Košir pod mentorstvom profesorice Davorke Majetić, te Klara Ovčar pod mentorstvom profesora Krešimira Trojka, dok je boje osnovnih škola branio Filip Vinković iz OŠ Svetog Martin na Muri pod mentorstvom profesora Dražena Crnčeca.

Ovo izuzetno zahtjevno i kompleksno natjecanje (kombinacija praktičnog i pismenog ispitivanja kemijskog znanja i vještina) predstavnici Međimurske županije dostojno su i zapaženo obilježili zauzevši solidno 13. mjesto (Luka Košir i Klara Ovčar) te 9. mjesto (Aleks Logožar).

Ovo natjecanje posebno će pamtiti Filip Vinković, učenik osmog razreda OŠ Sveti Martin na Muri, koji je ostvario odlično 3. mjesto na državnom natjecanju, što je ujedno i najbolji rezultat u natjecanju iz kemije u toj školi kroz njenu povijest. Uz prigodne i lijepe nagrade koje su osigurali donatori natjecanja, Filip je pozvan da sudjeluje u kvalifikacijama za prirodoslovnu olimpijadu što je poseban podstreg za daljnji rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije