Povijesno ostvarenje međimurskih sportskih plesača na EP

Španjolski grad Cambrils ugostio je najbolje europske sportske plesače na Europskom prvenstvu latinsko-američkih plesova u kategoriji starije mladeži (16-18 godina starosti).

Među 58 predstavnika iz 34 zemlje, prvaka i viceprvak svojih država, boje Hrvastke zastupali su i državni prvaci Hrvatske, Tin Sanjković iz Pribislavca s partnericom Milanom Chekanovom.

Europsko prvenstvo počelo je eliminacijskim krugovima koje su Tin i Milana uspješno apsolvirali i plasirali se u završni dio natjecanja, točnije poluzavršnicu. Poluzavršnicu su Tin i Milana izvrsno otplesali, no nedostajalo je malo sportske sreće za plasiranje u samu završnicu prvenstva.

Plasman u poluzavršnicu povijesno je ostvarenje jednog sportskog para iz Hrvatske, jer to dosada nije uspjelo nikome u povijesti nastupa hrvatskih sportskih plesača na europskim prvenstvima latinsko-američkih plesova u kategoriji starije mladeži.

Tin i Milana će kao državni prvaci zastupati Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u listopadu ove godine u prijestolnici Moldavije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije