Opću planinarsku školu završilo 44 polaznika

>> Opću planinarsku školu završilo 44 polaznika

Planinarski vodiči PD “Bundek”, HPD “Međimurje” i PD “Prelog” organizirali su Opću planinarsku školu za svoje članove, a pridružili su se i planinari PD “Ekstrem” i PK “Vertikal”. Škola je počela 9. siječnja i odvijala se u prostorijama Gradskih bazena Čakovec po dva sata tjedno.



U sklopu škole obrađeno je 15 tema važnih za kretanje i boravak u planini te su organizirana tri izleta za stjecanje praktičnih vještina, van redovnih planinarskih aktivnosti u matičnim društvima. Školu su uspješno završila 44 polaznika te su im u srijedu 8. travnja svečano uručene diplome Hrvatskog planinarskog saveza.



Predavači su bili iskusni planinarski vodiči i instruktori koji djeluju u sklopu Stanice planinarskih vodiča Varaždin, a članovi su društava koja su organizirala Opću planinarsku školu te članovi stanice HGSS Čakovec te je to prva Opća planinarska škola organizirana za nekoliko planinarskih društava koja djeluju na području Međimurja jer su do sada društva organizirala planinarske škole samostalno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije