U čakovečkoj Knjižnici otvara se izložba “Moj zavičaj kroz vrijeme”

U četvrtak, 9. travnja 2015. u 18:00 sati u prostorijama Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec održat će se otvaranje izložbe Moj zavičaj kroz vrijeme.

Izložba će biti prezentacija rezultata višemjesečnog rada na projektu “Moj zavičaj kroz vrijeme”, na kojem je surađivalo nekoliko organizacija. Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću kao nositeljica u izvedbi projekta radila je s dvije partnerske organizacije iz Međimurja – Srednjom školom Čakovec i Udrugom za edukaciju i promicanje ljudskih prava.

Na izložbi će se predstaviti rezultati dva mentorirana istraživanja učenika Srednje škole Čakovec na odabrane teme iz suvremene povijesti Čakovca i Međimurja. Kroz istraživanje arhitekturalne baštine čakovečke židovske zajednice učenici su istražili povijest čakovečkih Židova i njihovu sudbinu u Drugom svjetskom ratu.

Koristeći metodu usmene povijesti učenici su istraživali kako je bilo biti mlad i odrastati u vrijeme Drugog svjetskog rata i poraća u komparativnoj analizi urbane i ruralne sredine (Čakovec i Belica).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije