Na plantaži kod Preloga otkrivena plantaža nasada Afričke šljive

Na jednoj skrivenoj plantaži u blizini Preloga (lokacija poznata uredništvu) otkrivena je plantaža nasada Afričke šljive o čemu nam je dojavio čitatelj.

Vlasnik je kako neslužbeno saznajemo, zasadio više od 10 tisuća stabala sve popularnije Afričke šljive za čiju je kupnju uložio veliki novac – navodno više stotina tisuća kuna. Iz izvora bliskih vlasniku saznajemo da će mu se taj novac peterostruko vratiti jer je kora Afričke šljive zbog svoje ljekovitosti izuzetno tražena na tržištu, posebice kod muškog dijela populacije.

Dosadašnja istraživanja pokazala su kako Afričku šljivu muškarci koriste najviše zbog problema povećane prostate te kod postizanja i održavanja erekcije. Saznajemo da je vlasnik iz Zagreba odabrao ovaj kraj za tu vrstu biznisa jer je baš međimurska zemlja izuzetno pogodna za njezin uzgoj.

Radi se o zimzelenom drvetu koji ima ljekovitu koru. Stablo može narasti i do 25 metara visine, dok je plod izrazito gorkog okusa. Kako su se razne zdravstvene ustanove složile da Afrička šljiva u teoriji može poboljšati seksualno zdravlje muškaraca, ne sumnjamo da će posao biti plodan kako u Međimurju, tako i u ostatku Hrvatske i van njezinih granica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije