FOTO: Župan Posavec otvorio smotru građanskog odgoja

>> FOTO: Župan Posavec otvorio smotru građanskog odgoja

Uz domaćinstvo Srednje škole Čakovec te uz suorganizaciju Gospodarske škole i 3. Osnovne škole Čakovec, održana je 2. međužupanijska smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije za osnovne i srednje škole – Smotre Projekt građanin.

Marljivi i uporni učenici i mentori sjeverne regije zaslužni su što ova smotra drugu godinu zaredom poprima upravo međužupanijsku notu, a svojim djelovanjem u prvom redu djeluju na poboljšanje svijeta u kojem živimo. Naime učenici izradom svojih projekata žele izravno se uključiti u život zajednice otvarajući pritom važna pitanja i traženjem rješenja za aktualne probleme.

U 2015. godini tako je sveukupno prijavljeno 19 projekata, od čega 11 u predmetnoj nastavi, 6 u razrednoj nastavi te 2 u konkurenciji srednjih škola. Smotru je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec, uz čestitke svim školama na izradi kvalitetnih projekata.

“Ono što ovakve smotre izdvaja od drugih svakako su samostalnost i inicijativa koja krasi sve učenike koji se odluče obraditi neke od ključnih tema današnjice te hrabrost koja im je potrebna da nam iste prezentiraju, uz svoja provedena istraživanja i donesene zaključke. Međimurski školarci pokazali su da spremni postati odgovorni građani demokratskog društva”, naglasio je međimurski župan.

Smotri je prisustvovala i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, a u ime domaćina sve prisutne pozdravila je Mirjana Friganović, ravnateljica 3. OŠ Čakovec, a Aleksandra Oreški, inače učiteljica savjetnica VI. OŠ Varaždin, kao predsjednica, u ime Povjerenstva te objasnila kako su i ove godine učenici zaslužili samo pohvale dobrim idejama i temama.

U prigodnom popratnom programu koji su upotpunili odlični mladi voditelji Karla Remenar, Ana Balent i Filip Novak, zbor Srednje škole, modna revija Gospodarske škole, plesna i folklorna skupina te mali zbor 3. OŠ, istaknuto je kako je građanski odgoj svoje temelje gradio upravo u Međimurju.

Time su naši mladi na najboljem putu, osim da postanu odgovorni građani, ujedno i da svojim aktivnim sudjelovanjem u formiranju zajednice isprave neke nepravde, prihvate različitosti ili smanje predrasude. Sudionici Smotre naknadno će primiti obavijest Državnog povjerenstva te saznati tko je svojim projektom zaslužio biti dio Državne smotre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije