FOTO: DDICP Čakovec na godišnjem skupu okupilo 129 članova

>> FOTO: DDICP Čakovec na godišnjem skupu okupilo 129 članova

U subotu, 21. ožujka 2015. godine sa početkom u 10.30 sati u restoranu “KTC” u Čakovcu održana je redovna Skupština Društva distrofičara invalida, cerebralne i dječje paralize Čakovec.

Na Skupštini je bilo prisutno 129 članova s pratnjama te pozvani gosti i uzvanici: Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga tjelesnih invalida Koprivničko – križevačke županije, Udruga invalida Ivanec, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije, Udruga slijepih i slabovidnih Međimurske županije, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, Udruga tjelesnih invalida Donja Stubica i Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije.

Na skupu je donesen novi Statut Društva, jedan od prvih Statuta na području Međimurske županije koji je u cijelosti usklađen s novim Zakonom o udrugama. Predsjednica Miljenka Radović, mag.iur. podnijela je izvješće o radu za 2014. godinu i financijskom poslovanju Društva. U protekloj kalendarskoj godini došlo je do povećanja broja članova tako da na dan 31. prosinac 2014. godine Društvo ima 564 članova te isto tako i broj članova korisnika direktnih socijalnih usluga.

Također je dano izvješće o projektima koji su se provodili ili se još provode a koji omogućavaju pružanje direktnih socijalnih usluga članovima. U 2014. godini ukupni prihodi iznose 2.197.727,00 kuna. Najveći prihodi ostvareni su od projekata i programa financirani iz Državnog proračuna i to u iznosu od 1.045.649,00 kuna (najviše od Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta).

Istaknuta je dobra suradnja s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područna služba Čakovec u provođenju zajedničkih projekata. Ukupno je potrošeno 1.835.308,00 kuna te je ostvaren je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 362.419,00 kuna. Izvješće o radu Društva za 2014. godinu i izvješće o financijskom poslovanju Društva prihvaćena su od strane prisutnih članova Društva.

Predsjednica Društva je istaknula financijski dio plana za 2015. godinu. Planira se prihod od 3.155.189,00 kuna. Naglašena je daljnja realizacija i provedba humanitarne akcije “Kune za kombi”, kako bi se nabavilo novo kombi vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom. Na sjednici su izabrani novi članovi Nadzornog odbora i to: Monika Patafta, Zdravko Soldo i Hrvoje Ivaniš.

U svečanom dijelu Skupštine, podijeljena su priznanja osobama koje svojim radom, zalaganjem i trudom nesebično odvajaju dio svog vremena za sveukupni razvoj i boljitak udruge i naših članova. Ovogodišnje dobitnice diplome za unapređenje rehabilitacije i zaštitu i afirmaciju osoba s invaliditetom su Monika Patafta i Viktorija Hozjan, dok je medalja za razvoj i unapređenje socijalno humanitarne djelatnosti uručena Mladenu Zadravcu.

– Ohrabreni podrškom i potporom naših članova iskazanom na Skupštini, želimo postići još uspješnije rezultate u 2015. godini kako bi i dalje osiguravali još bolju kvalitetu direktnih socijalnih i ostalih usluga u cilju poboljšanja uvjeta života našim članovima – poručila je Radović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije