FOTO: Veselo Jožefovo u Štrigovi

>> FOTO: Veselo Jožefovo u Štrigovi

Jučer u četvrtak bio je blagdan svetog Josipa, nebeskog zaštitnika Hrvatske domovine i zaručnika Blažene Djevice Marije, majke Spasitelja svega svijeta.

Josipovo, odnosno Jožefovo po domaćem, radosno je proslavljeno u Štrigovi gdje je sveti Josip, jedan od patrona župe i crkve. U župnoj crkvi Marije Magdalene služene su svete mise, a ujedno je bila i korizmena ispovijed. Među vjernicima na središnjoj i svečanoj Svetoj misi bili su i čelni ljudi Oldtimer kluba Međimurja, kao i hodočasnici iz susjedne Slovenije.

Na proštenju podno zidina župne crkve i duž glavne ulice bilo je svega i svačega, na žalost kupaca baš i nije bilo, pak su prodavači bili dosta nezadovoljni. No, takva su vremena. Puno veselije je bilo u mjesnim gostionicama poglavito kod legendarnog Čavleka, gdje se dobro jelo, pilo i pjevalo i to do kasno u noć.

Goste među kojima je bilo puno Slovenki, zabavljali su Oldtimer band i Augustin Dvanajščak, mega zvijezda ovog dijela domovine i regije (ne regiona). Oldtimeri su najavili početak aktivnosti za 6. travnja na Uskrsni ponedjeljak u Svetom Martinu na Muri. Ako je suditi po ozračju u Štrigovi, biti će ovo dobra i radosna “oldtajmer sezona”, za što je sigurno snage dao i sveti Jožef iz štrigovske fare.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije