U srijedu, 18. ožujka 2015. godine u Maloj vijećnici Međimurske županije održat će se konferencija za medije na kojoj će se najaviti održavanje radionice pod nazivom “Sačuvajmo međimursku gastronomsku baštinu“.
Radi se o radionici na kojoj će žene iz međimurskih sela svima zainteresiranima pružiti jedinstvenu priliku da se upoznaju s izradom te se okušaju u pravljenju izvorne kelešice na zeljovom listu, kuružnjače i pogače, na način kao što se to radilo prije više od sto godina.
S ciljem da vješte međimurske ruke svoja znanja prenesu na mlađe naraštaje, kako dragocjena tradicionalna jela ne bi bila zaboravljena, autohtoni proizvodi Međimurja prezentirat će se u petak, 20. ožujka 2015. godine od 18:00 sati u restoranu “Kneja” u Malom Mihaljevcu.
O projektu čiji proizvodi istinski svjedoče o prostoru, ljudima i životu u Međimurju, na konferenciji za medije govorit će zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, Klaudija Žvorc, ispred Restorana “Kneja” te Ivanka Pintarić, voditeljica radionice pripreme kuružnjače.