Prvi puta u našem kraju večer visoke gastronomije u bistrou Shamper

>> Prvi puta u našem kraju organizirana večer visoke gastronomije u bistrou Shamper

U bistrou Shamper koji se nalazi u prekrasnom ambijentu palače Zrinskih u Čakovcu jučer (15. ožujka) nova generacija hrvatskih kuhara organizirala večer visoke gastronomije.

Matija Bogdan, Goran Kočiš, Luka Stanišak i Dominik Severinac priredili su večeru od sedam slijedova uz pratnju dva Shamper pjenušca. Mladi su kuhari radili u nekim od najboljih restorana svijeta: od europskih u Njemačkoj i Austriji do američkih u San Franciscu. Iskustva su skupljali u restoranima s Michelin zvijezdama kao i u nekim od top 50 najboljih restorana svijeta.

Jelovnik je bio spoj tradicionalnih hrvatskih i internacionalnih namirnica koje kulinarski promišljaju u neobičnim, novim, pomno odabranim kombinacijama i oblicima.

Tako su gosti mogli uživati u večeri od sedam slijedova: trlja-pepeo-poriluk-zeleni čaj, patka-rotkvica-mladi luk, bakalar-borove-iglice, mrkva-tonka, svinja-heljda-katran, zob–povrće iz pepela-naranča, čokolada-lješnjak-guščja jetra.

Ovakva se večer visoke gastronomije prvi puta mogla vidjeti u nekom čakovečkom restoranu, a ista će se ponoviti 22. ožujka, više informacija www.shamper.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije