U Sofiji dogovorena još intenzivnija kampanja “Krećimo se sada”

Od 6. do 8. ožujka u Sofiji je održan susret brojnih predstavnika Europe s ciljem što uspješnijeg nastavka kampanje “Krećimo se sada” (NowWeMove) kao i realizacije ovogodišnjeg Tjedna kretanja (MOVE Week) koji se održavaju u organizaciji Međunarodne organizacije za sport i kulturu (ISCA) iz Kopenhagena.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici 32 europske zemlje (među njima je bilo 28 nacionalnih koordinatora) iz 33 različite organizacije i/ili ustanove. Kako je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije od samog početka (od 2012. godine) uključen u kampanju “Krećimo se sada” kao i u obilježavanje Tjedna kretanja (“MOVE Week”) kao jedan od koordinatora, na sastanku u Sofiji je sudjelovala i Renata Kutnjak Kiš, dr.med. iz našeg Zavoda te nacionalni koordinator za Hrvatsku – Nenad Borković, mag. kineziologije.

Sastanak je bio sadržajno vrlo bogat, interaktivan i inovativan, a predvodili su ga zaposlenici ISCA-e te nova PR agencija “NowWeMove” kampanje, tvrtka Salve iz Bugarske. Prikazani su brojni primjeri dobre prakse, radionica o sponzorstvu i donacijama, o digitalnom marketingu kao i o odnosima s javnošću, odnosno promociji kampanje.

Osim toga, sudionici sastanka su bili gosti jednog tradicionalnog bugarskog restorana u kojem su imali priliku kušati tradicionalnu bugarsku hranu i upoznati tradicionalne plesove i narodne nošnje, čak štoviše, bili su pozvani da se uključe u ples, što su mnogi i učinili.

Tijekom susreta u Sofiji, predstavljeni su i konačni rezultati prošlogodišnjeg Tjedna kretanja (MOVE Week) koji se obilježavao u 38 zemalja Europe kroz 5.600 različitih sportsko-rekreativnih događaja koje je organiziralo i realiziralo 2.350 Move Agenata i 20.000 volontera, a u koje se uključilo milijun sudionika. U Hrvatskoj je u Tjednu kretanja sudjelovalo više od 12.500 sudionika, od kojih samo u Međimurju preko 8.500.

Iz Zavoda se nadaju da su neke od sudionika Tjedna kretanja uspjeli motivirati na usvajanje redovite navike tjelesne aktivnosti, a što čine i kroz brojne druge programe Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, budući da smo svjesni činjenice, kako dvije trećine odrasle populacije u Europi, a tako i u Hrvatskoj te našem Međimurju, ne dostiže preporučenu razinu tjelesne aktivnosti, a situacija među djecom i mladima nije ništa bolja.

Stoga će se ove godine još više intenzivirati kampanja “Krećimo se sada” (NoWWeMovE) te će uskoro predstaviti i nove aktivnosti, a obilježit će je s još više entuzijazma, aktivnosti i partnera. Ovogodišnji Tjedan kretanja (MOVE Week) će se održati od 21. do 27.09. 2015. godine.

Promicanje dobrobiti tjelesne aktivnosti izuzetno je važno kako bismo smanjili velike direktne i indirektne troškove tjelesne neaktivnosti (100 milijardi eura godišnje u Europi) te kako bismo spasili mnogobrojne smrti (u Europi 600.000 svake godine).

– U tome možemo uspjeti samo zajedničkom akcijom svih sektora u društvu, čiju pomoć očekujemo i ove godine, poučeni višegodišnjim pozitivnim iskustvom. Svima na tome unaprijed zahvaljujemo i veselimo se suradnji! – poručuju iz Zavoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije