Izveli supruge u Baranju za Dan žena

Udruga Prijatelji, najaktivnija udruga Goričana, pripremila je povodom Dana žena svojim suprugama veliko iznenađenje – dvodnevni posjet Baranji. Vrijeme idealno za izlet, sunčano (Prijatelji nagrađeni za svoj trud), iščekivanje, dobro raspoloženje, idealno za izlet.



Dva predivna dana u Baranji započela su u etno-selu Karanac uz doček s muzikom. Smještaj u Vili Baranja, ručak uz Čobanac i paprikaš od Pijetla (ipak je Dan žena), prave Baranjske delicije. Šetnjom kroz etno-selo svima je bilo jasno zbog čega Karanac nosi taj epitet etno-sela. Sve očuvano još iz davnina bez novih građevina, svaka im čast. Pod obavezno bio je posjet Kneževim vinogradima i podrumima Belje. Vrlo impresivno zdanje sa svojim teškim masivnim vratima čuva bačve (pune naravno) od najboljeg slavonskog hrasta. Uslijedila je vožnja kroz vinograde Belje rasprostranjene na nekoliko brda, neviđeno.



Supruge su najviše očekivale u Baranjskoj kući, kultnom restoranu uz izvrsnu večeru i još bolje tamburaše Rome koji su nas dočekali spletom Međimurskih pjesama, svaka im čast, razgalili nam dušu i novčanike. Točno u pola noći, Dan žena lijepi poklončići za naše Dame, ptičice u gnijezdu napravljene od prirodnih materijala, malo remek djelo djece Dječjeg vrtića “Ružica” iz Goričana. Prelijepo iznenađenje i nastavak suradnje vrtića i Prijatelja.



U nedjelju nakon “Baranjskog doručka” izlet svetištu Mariji Lurd u Popovcu, prema priči nastalom za vrijeme drugog svjetskog rata. U blizini svetišta posjet privatnom vinogradu uz kušanje vina (slabo nam je išlo) i Baranjske domaće suhomesnate delicije. Umorni i zadovoljni vratili su se natrag za naše malo Međimurje uz dojam da su muški ipak sebi napravili feštu !?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije