Da mladi ostanu: Poticaji do 20 tisuća kuna za uređenje starih kuća

Općinsko vijeće Općine Kotoriba krajem prošle godine donijelo je hvalevrijednu odluku o mjerama poticanja za uređenje nekretnina kojom se želi stimularati mještane da kupe i revitaliziraju stare kuće, a sve s ciljem da mladi ostanu živjeti u mjestu.

Na ovaj će način Općina Kotoriba vlasnicima nekretnine, koji su tijekom tekuće kalendarske godine kupili ili naslijedili nekretninu na području općine, a planiraju je urediti ili izgraditi novi objekt, dodijeliti poticaj u iznosu od maksimalno 20 tisuća kuna. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici nekretnine uz uvjet da je vlasnik ili supružnik stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje godinu dana od dana prijave na natječaj te da nema u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt za stanovanje.

Korisnik koji ostvari pravo poticaja ima obaveze da u roku 2 godine prijavi prebivalište na na toj adresi gdje mora živjeti neprikidno daljnjih desetak godina. Ukoliko se radi o novogradnji korisnik je dužan u roku dvije godine ishoditi građevinsku dozvolu i započeti građenje koje mora završiti najkasnije za 6 godina.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća predsjednik Zoran Radmanić na dnevni red stavio je dopune odluke da se uz kupnju i naslijeđivanje, u odluku doda i mogućnost darovanja nekretnine. Međutim takav prijedlog nije prošao jer većina vijećnika smatra da bio se darivanjem mogle pojaviti malverzacije. Natječaj raspisuje općinski načelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije