Kako pripremiti vrt? Saznajte na radionicama udruge Biovrt

Počela je nova vrtlarska sezona i započeli smo s planiranjem vrta i prvim sjetvama u kućoj radinosti. Za sve one koji žele naučiti više, udruga Biovrt – u skladu s prirodom je pripremila nekoliko praktičnih radionica koje će vam pomoći kod uzgoja vlastitih presadnica i kod planiranja i kreiranja vašeg ovogodišnjeg vrta.

28.02.2015. (subota), 10-13 sati, radionica “Sjetva i uzgoj presadnica u kućnoj radinosti”

Sjetva počinje u veljači. Naučite sve o sijanju i njezi presadnica, najčešćim problemima u uzgoju te kako pripremiti presadnice za sadnju na otvoreno. Na radionici ćete naučiti kako posijati sjeme paprike, patlidžana, rajčice, peruanskih jagoda i trajnica. S radionice nosite doma teglice s nekoliko vrsti paprike i rajčice koje ćete sami posijati na radionici.

14.03.2015. (subota), 10-13 sati, radionica “Planiranje vrta”

Kako planirati povrće da se međusobno podržava u rastu? Naučite sve o dobrosusjedskim odnosima između različitih povrtnih vrsti na vrtu te koje su kombinacije povrća i ostalog bilja najbolje. Naučite zasaditi svoj povrtnjak prema plodoredu kako bi imali što uspješniji vrt. Na radionici ćete također napraviti plan svog ovogodišnjeg povrtnjaka uz mentorstvo voditeljice.

28.03.2015. (subota), 10-13 sati, radionica “Vrt za korisne kukce i ptice”

U svakom vrtu za očuvanje prirodne ravnoteže potrebno privuči korisne kukce i ptice u vrt. U takvom vrtu puno je manje problema s potencijalnim nametnicima i postižu se bolji urodi. Naučite kako zasaditi takav vrt. Svaki polaznik/ca radionice dobiva komplet sjemenja biljaka koje privlače korisne kukce i ptice u vrt.

11.04.2015. (subota), 10-13 sati, radionica “Vrt za zelene sokove i zdravlje”

Naučite što su zeleni sokovi, zašto mogu uvelike pomoći vašem zdravlju, kako se oni rade i kako isplanirati vrt da biste uzgojili zeleno povrće koje ćete brati tokom cijele godine za zelene sokove. Na radionici ćemo također napraviti i degustirati nekoliko različitih zelenih sokova. Svaki polaznik/ca dobiva paket sjemenja biljaka za zelene sokove.

Cijena svake pojedinačne radionice je 100,00 kn. Za članove uže obitelji (roditelji, djeca, supružnici, braća) odobrava se popust od 50% za drugog člana iste obitelji – uz prethodni dogovor. Prijava je obavezna, a broj sudionika ograničen. Radinice će se održvati u Multimedijalnoj dvorani Autonomnog centra – ACT (Dr. Ivana Novaka 38, Stari Hrast, 1. kat, desno).

Prijave se primaju na email: biovrt@biovrt.com s naznakom “Prijava na radionicu” (poslati svoje ime i prezime, adresu, kontakt telefon, email adresu i naznaku za koju radionicu se prijavljujete.

Voditeljica radionica je Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica tekstova rubrike “Biovrtlarica” u prilogu Vrt časopisa 24sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije