Ines Virč: “Ne vidim smisla u odricanju od čokolade ili kave”

Tih 40 dana korizme iskoristit ću za razmišljanje o stvarima koje mogu popraviti da budu još bolje. I da ja osobno budem bolja. Nisam za pomodarska odricanja u smislu nepijenja kave ili bježanja od čokolade – kaže Međimurka Ines Virč (35), koja nije, poput mnogih, napravila plan odricanja u korizmeno vrijeme i nije si zacrtala konkretne, mjerljive rezultate poput skidanja tolikog i tolikog broja kilograma ili smanjivanja broja popušenih cigareta.

– Više volim obratiti pozornost na nematerijalne stvari poput promjena u ponašanju. Reagiram brzo na neke stvari, a sad ću se probati više kontrolirati i prvo promisliti. Neću, na primjer, odmah oštro reagirati ako me dijete ne posluša. Dobro, možda ću i u šopingu potrošiti manje no što sam planirala – smije se ta viša asistentica na Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Redovito odlazi na nedjeljne mise. – Baš je nekidan naš župnik govorio o tome da korizma nije zamišljena kao vrijeme odricanja od hrane i držanje dijete, već da u tom razdoblju činimo drugima dobro – dodaje. Jedna od takvih odluka je i darivanje knjiga.– Pronašli smo doma knjige koje su u dobrom stanju i darovali smo ih knjižnici.

Ne vidi svrhu odricanja od hrane i skidanja pet kilograma koji se za mjesec ili dva ionako mogu odmah vratiti. Obično se i vrate.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije