Križni put na otvorenom Župe Sveti Martin na Muri

Župa Sveti Martin na Muri i njezin župnik velečasni Ivan Herceg sa suradnicima u nedjelju 8. ožujka 2015. organizira tradicionalnu pobožnost Križnog puta na otvorenom po svim naseljima svoje župe.

Pobožnost započinje okupljanjem u župnoj crkvi u 9 sati, nakon čega procesija prolazi kroz naselja: Vrhovljan, Žabnik,Marof, Hlapičina, Gradiščak, Kapelščak, Gornji Koncovčak, Grkaveščak, Jurovčak, Čestijanec, Lapšina, Jurovec, Brezovec i župna crkva u Svetom Martinu na Muri u 17,45 sati.

Dužina puta je oko 22 kilometra, a sa stankama traje oko 9 sati. Župnik Herceg, pozivajući vjernike na pobožnost Križnog puta, kaže kako je ovo prigoda razmisliti o smislu žrtve, smislu ljubavi i smislu života.

Na koncu, ta pobožnost želi nas podsjetiti da je i sam Bog imao svoj Križni put, ali da je poslije toga došlo do Uskrsnuća. Dragi vjernici, svi ljudi dobre volje, želite li razmišljati o Križnom putu, moliti, pjevati, družiti se, želite li osluškivati svoj unutarnji glas, dođite na ovu pobožnost Križnog puta na otvorenom, poručuje župnik velečasni Ivan Herceg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije