DVD D. Mihaljevec: Dragutinu Židovu status počasnog zapovjednika

Svoju redovitu godišnju skupštinu održali su članovi DVD-a Donji Mihaljevec. Prema riječima predsjednika Zdravka Kranjeca društvo okuplja 56 članova koji na razne načine pridonose boljitku društva.

Uz svoju osnovnu zadaću, zaštitu ljudi i imovine, vatrogasci su sretni što uz pomoć VMO Donji Mihaljevec dobrim dijelom promijenili izgled dotrajalog Vatrogasnog doma te mu dali novi izgled. Predstoji im unutarnje uređenje koje će u dogovoru s VMO snositi o vlastitom trošku. Kranjec je istaknuo odličnu komunikaciju sa čelnicima VMO-a i načelnicom Đurđicom Slamek s kojima su uspjeli dogovorno usuglasiti svoje želje i financijske mogućnosti oko uređenja doma.

Novim tajnikom je umjesto Dine Bartolića, imenovan Mario Bartolić. Zapovjednik društva Marko Habuš kazao je kako su lani imali 4 intervencije od čega dva gašenja požara na otvorenom, dok se jedna intervencija odnosila na ispumpavanje podruma. Dana 15. rujna 2014. godine njihovih 10 članova sudjelovalo u gradnji zečjih nasipa na rijeci Muri koji je bio prijeko potrebni jer je kod Kotoribe prijetio visoko vodostaj.

Društvo iduće godine obilježava 90 godina rada pa su si u plan za ovu godinu stavili kompletnu restauraciju stare šprice. Uz članove i predstavnike srodnih društava i mjesnih udruga, na skupu su bili zapovjednik VZMŽ-e Ivan Krištofić, predsjednik i zapovjednik VZO, Andreas Lisjak i Stanko Vugrinčić, načelnica općine Sveta Marija Đurđica Slamek, njezin zamjenik Ivica Kočiš i predsjednica MO Donji Mihaljevec Anamari Bartolić.

Na kraju skupštine članovima su uručena priznanja. Dobitnici priznanja za 30 godina rada u DVD-u Donji Mihaljevec su Ivan Pongrac i Miljenko Pongrac, dobitnik plakete za najaktivnijeg člana društva je Božidar Vlah i po prvi puta u povijesti DVD-a je dodijeljen status počasnog zapovjednika i to Dragutinu Židovu koji je godinama bio zapovjednik društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije