Uličnom sviraču Zdenku potreban novac kako bi vratio vid

Ulični svirač Zdenko svirajući harmoniku svakodnevno vedri i najoblačnije dane šetača u samom centru Čakovca. Ljubazni prolaznici uvijek ubace koju kunu u njegovu “škrebljicu” i nakratko poslušaju što im je pripremio u svom glazbenom repertoaru.

Oni koji znaju “Gospodina Zdenka” kažu da je izuzetno pristojan i razgovorljiv te svira po suncu, snijegu i kiši. Ovaj skroman čovjek dobrog srca je iz malog mjesta kod Osijeka, u mirovini je, a sa svojom nezaposlenom suprugom živi u ustupljenom stanu koji su im ponudlili dobri ljudi.

Kada ga prolaznici svakog dana vide u Tomislavovoj ulici prilaze mu i pitaju da li je gladan. Odgovara im da za “život” ima, ali da sviranjem prikuplja novac za operaciju očiju. Njegova skromnost odmah je na društvenim mrežama pobudila veliki interes i pozitivne komentare.

Saznajemo da na desno oko uopće ne vidi, a na lijevo tek nešto malo. Već je bio na dvije operacije očiju, no potrebna je još jedna za koju i skuplja novac. Za operaciju treba oko 12 tisuća kuna. Nešto je već skupio, ali i sam kaže da mu je zdravlje općenito jako narušeno.

Stalan osmijeh na njegovom licu, “hvala” na svakoj darovanoj kuni, dobrota kojom zrači i pjesma kojom u srce dira dovoljni su da svi zajedno pomognome Gospodinu Zdenku. Članovi Facebook grupe Č&Č i Dejan Peras, voditelj Misije Evo-Me, inicijative za pomoć potrebitima, voljni su pokrenuti zajedničku akciju prikupljanja potrebnih sredstava za operaciju.

Svaki put kada osjetimo da nam je nešto potrebno i trebamo nečiju pomoć, ne postoji ništa bolje ni jednostavnije da pomoć na bilo koji način i zatražimo. Učinio je to i Zdenko sa svojom harmonikom i ljudima dobrog srca pružio priliku da osjete zadovoljstvo što mogu učiniti nešto dobro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije