Hvala, ne kuham: Figgy Piggy u Prostoru o sirovoj prehrani

Centar za mlade Cezam Čakovec u petak, 13. veljače s početkom u 18 sati u Prostoru ugošćuje Figgy Piggy (Marinu Zrnić), autoricu bloga o sirovoj hrani i održivosti “Figgy Piggy i Veličanstvena Smokva” i sirove (ne)kuharice “Hvala, ne kuham: praktični vodič za (sirove) gurmane novog doba” dijeli svoje višegodišnje iskustvo na sirovoj prehrani, razmišljanja o smislu jedenja sirove hrane, praktičnoj “filozofiji” koja stoji iza toga i današnjih pokušaja realizacije života koji slijedi prirodne cikluse i zakone.

Neće biti zakinuti ni teme popularizacije, kapitalizacije i (ne)zdravog trenda sirove hrane jer se danas s njima najviše i suočavamo. Pošto je ovo “henganje”, vodit će se razgovor ugodni u kojem god pravcu on otišao pa ćete imati prilike pitati i komentirati što god vam srce želi.

Da ne odete kući gladni, pripremit će nekakav gerilski (čitaj: “radiš s onim što imaš”, “život je improvizacija”) zalogajčić, ovisno o tome što nađu od sezonskog i dobavljivog voća i povrća. Imat ćete priliku iskusiti i okusiti gotovo nemoguću misiju koja se zove “(održiva) sirova hrana zimi…u Hrvatskoj”.

Također, bit će riječi o Marininoj friško tiskanoj “kuharici” sirove hrane “Hvala, ne kuham” koju ćete moći nabaviti po promotivnoj cijeni od 40 kuna. Kuharicu možete naručiti već sada jer je broj komada koji će biti raspoloživi na ovom događanju ograničen. Ne dolazite na predavanje niti na radionicu već na sjedenje u boravku Prostora i “henganje” uz grickanje sirovih zalogajčića! Upad je simboličnih 5 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije