FOTO: Ceste u Međimurju prohodne, problem stvaraju jak vjetar i zapusi

>> FOTO: Ceste u Međimurju prohodne, problem stvaraju jak vjetar i zapusi

Šaljite nam fotografije snijega na foto@emedjimurje.hr ili u inbox Facebook portala eMedjimurje.hr

Ciklona Neven koja je tijekom jučerašnjeg dana jačala nad zapadnim Sredozemljem donijela je našim krajevima vrlo raznolike meteorološke prilike.

Toliko najavljivani snijeg tek jutros je stigao naše krajeve. Međimurje se probudilo s bijelim ogrtačem što i nije iznenađenje jer su nam prognostičari takvo vrijeme najavljivali nekoliko dana.

Za zimske uvjete pripremili su se i u Županijskoj upravi za ceste. Od voditelja Zimske službe Stjepana Marčeca saznajemo da je stanje u prometu zadovoljavajuće i sve županijske ceste su prohodne. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, a u ovim trenucima najveći problem je jak sjeverac koji na prometnicama stvara zapuhe.

Marčec kaže da se trenutno čisti snijeg sa prometnica, a kasnije će se zbog najavljenih minusa krenuti sa posipavanjem. Prema prognozi Crometea kasno popodne i navečer oborine će polako slabiti, dok će u subotu prestati. Vozače savjetujemo neka, ukoliko je to moguće, odgode putovanje.

Ako nije moguće, prije puta svakako provjerite stanje svog vozila, osobito guma. Na put ne krećite bez zimske opreme te se pravovremeno informirajte o stanju i prohodnosti cesta. Prema Marčecovim riječima u Međimurju se do kraja dana očekuje do 15 centimetara snijega. ŽC 112 javlja kako su od 05:30 sati proglašeni zimski uvjeti na autocesti A4, čvor Čakovec – Breznički Hum.

Kako bi se izbjegli zastoji u normalnom odvijanju života, ali i izbjegle materijalne štete, čakovečki vatrogasci građanima starije životne dobi stoje na raspolaganju u svim hitnim slučajevima. To podrazumijeva čišćenje dvorišnih puteva te uklanjanje snijega sa krovišta.

Svi građani s administrativnog područja Grada Čakovca koji će imati potrebe za pomoć vatrogasaca mogu nazvati broj 193. Vatrogasci mole sve ostale da ne zloupotrebljavaju ovu odluku jer žele da njihova pomoć bude cijelo vrijeme dostupna onima koji je uistinu trebaju. Kakvo je stanje u ovim trenucima u Čakovcu vidljivo je na fotografijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije